Handelshøyskolen BI er uavhengig vitenskapelig høyskole med fem studiesteder i Norge: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.


Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning, alt økonomisk overskudd brukes til å styrke BIs fag- og læringsmiljø.

Handelshøyskolen BI er en av Europas største handelshøyskoler med 20.000 studenter. Vi er hovedleverandør av økonomisk og administrativ kompetanse i Norge, og har utdannet over 200.000 kandidater siden 1983.

Den faglige virksomheten ved Handelshøyskolen BI er delt inn i åtte institutter, og en rekke forskningssentre er knyttet til våre institutter. Forskningen dekker et vidt spekter av fagområder og disipliner som hører forventes av en moderne europeisk handelshøyskole.

Handelshøyskolen BI har en internasjonal profil. Våre forskere samarbeider med fagfolk fra andre land, og utveksler kompetanse som kommer studentene til gode. Vi samarbeider med nærmere 170 skoler i mer enn 40 land. Dette gir studentene svært gode muligheter til å få internasjonal erfaring gjennom utveksling.

Handelshøyskolen BI skreddersyr og spesialutvikler kurs og programmer til en rekke bransjer og organisasjoner innenfor offentlig og privat sektor. Programmene tilpasses slik at de møter virksomheters og enkeltpersoners kompetansebehov.

Fakta og tall om Handelshøyskolen BI (2012)

  • I 2012 hadde BI hadde et studentvolum på totalt 19 980 studenter. 
  • Bachelorprogrammene hadde på heltid og deltid totalt 15 956 studenter, og masterprogrammene hadde 4 024 studenter.
  • Høsten 2012 hadde BI 84 doktorgradsstipendiater, mot 74 stipendiater i 2011.
  • Opptakstallene på Master of Science in Økonomi og Ledelse (siviløkonomstudiet) steg med over 15 prosent.
  • 2012 ble et topp-år for BIs forskere. Det ble publisert 187 artikler i vitenskapelige tidsskrifter med fagfellevurdering, 58 kapitler i vitenskapelige antologier og sju vitenskapelige monografier.

Del denne siden:

Vår nettside bruker cookies hovedsaklig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette, eller finn ut hvordan du kan håndtere cookies på dine enheter.

Lese mer om vår bruk av cookies