Analyserer en ny verden

1. november 2017 - ANNA OLAUSSON

Det som overrasket Nick Edward mest da han begynte å jobbe for Wilhelmsen i Oslo, var hvor mye makt det ligger i å kunne håndtere kommunikasjon.

- Etter bachelorutdanningen kom du tilbake til BI for en fordypning i finans. Hva fikk deg til å ta den avgjørelsen?
- Jeg gjorde det godt i faget på skolen og ønsket en karriere innen finans. Jeg likte både faget og Norge, og tenkte det kunne være en god ide å starte karrieren her. I tillegg ønsket jeg mer internasjonal erfaring, så det var ikke aktuelt å dra tilbake til hjemlandet mitt, Tanzania, for å ta mastergraden. Fra tidligere erfaring visste jeg at BI tilbyr høy kvalitet på fasiliteter, pensum og faglig stab. Viktigst av alt, programmene lar studentene utforske en rekke muligheter for å sikre en karriere etter endt studie. Ved å velge BI igjen visste jeg hva jeg kunne oppnå. 

- Hvordan har karrieren din vært?
- Min første stilling etter studiene var som forretningsanalytiker i Wilhelmsen Ships Service (WSS). Her ga jeg analytiske innspill til toppledelsen og ulike prosjekter, for å kartlegge viktige forretningsdrivere og utvikle mulige løsninger for å oppnå bedre forretningsresultater. Etter omtrent tre år i WSS, startet jeg som strategianalytiker for konsernfinans i samme bedrift. Dette er en god mulighet, som åpner nye dører i karrieren min. I denne stillingen jobber jeg med å utviklingen et veikart for finanstransformasjon for hele selskapet.

- Hva har arbeidslivet lært deg?
- Jeg vil si at den viktigste egenskapen, som du egentlig aldri kan lære i klasserommet fordi det ofte og i stor grad avhenger av ens personlighet – er kommunikasjon. I tillegg til ens egne ferdigheter, kompetanse og bakgrunn, er kommunikasjon avgjørende for hvordan du bygger nettverk og håndterer mennesker.

- Hvilke råd har du til dem som ønsker å videreutdanne seg ved BI?
- Hold mulighetene åpne og sats på det du brenner for.

NICK EDWARD

  • ALDER: 32
  • BOR I: Oslo
  • SELSKAP: Wilhelmsen Ships Service
  • STILLING: Strategianalytiker for konsernfinans
  • ARBEIDER MED: Konsernfinans
  • STUDIEPROGRAM PÅ BI: BBA in Business2011 og MSc in Business 2013
  • TV-SERIER: House of Cards og Billionaires
  • DET BESTE VED DAR ES SALAAM, TANZANIA: Livlige og vennlige mennesker i en varm by, mange hvite sandstrender og deilig grillmat.

Referanse: Advantage #1/2017 - Magasinet for medlemmer av BI Alumni

Du kan også se alle nyheter her.