Kobler verden sammen

4. april 2017

Kjersti Wiklund er god til å se det store bildet. Etter en rekke høyet profilerte globale posisjoner i IT-bransjen, er hun i dag direktør i Vodafone, i London.

Som direktør for Group Technology Operations ved Vodafones hovedkvarter i London, er Kjersti Wiklund ansvarlig for Vodafones datasentre og det globale nettverket for alle Vodafone kunder. data racks tilsvarende størrelsen på åtte fotballbaner og nok fiber til å sirkle 12 ganger rundt ekvator.

Alumnus Kjersti Wicklund

Hva gjorde du før Vodafone?

Jeg har hatt en rekke globale stillinger inkludert Chief Operating Officer i VimpelCom, Russia, Deputy Chief Executive Officer og Chief Technology Officer for Kyivstar, Ukraina, Executive Vice President og Chief Technology Officer for Digi Telecommunications, Malaysia og Executive Vice President og Chief Information Officer for Telenor Norge. Jeg anser meg selv som heldig som har fått jobbe i den globale telekom og IT-industrien, og for å ha fått muligheten til å bo i ulike deler av verden. 

Hvordan vil du beskrive din karriere?

Mine roller har alltid vært orientert mot restrukturering. Det krever at hele teamet tar et skritt tilbake og stiller spørsmål om hva som har vært gjort tidligere og hvordan ting kan forbedres. Det har også vært viktig å sette seg inn i organisasjonskulturene – hvordan vaner og måten folk samhandler på kan endres. Denne måten å arbeide på er både utfordrende, interessant, spennende og givende. Det er en karriere, men enda mer en livsstil. I tillegg har vi, som familie, oppdratt våre barn i mange ulike land, og fått venner for livet over hele verden.

Hva er dine styrker?

Jeg er ganske god til å se det store bildet; til å se på resultatene uten å bli for distrahert av hverdagslige detaljer og hvordan ting gjøres i øyeblikket. Jeg prioriterer å bruke mye tid på å snakke til ansatte, både i front linjen og i organisasjonen. 

Hva har utdannelsen fra BI gitt deg på et profesjonelt nivå?

Jeg kommer fra en teknisk bakgrunn, og min utdannelse har hjulpet meg til å se mer av forretningsvirksomheten, en side som det kanskje er enklere for andre å relatere seg til. Den har også gitt meg de verktøyene jeg trenger for å få en bedre tilnærming til forretningsmessige og organisatoriske utfordringer

KJERSTI WIKLUND

  • ALDER: 53
  • BOR I: London
  • BEDRIFT: Vodafone
  • STILLINGSTITTEL: Director, Group Technology Operations
  • ARBEIDER MED: Utvikling og drift av datasentre og global telekom infrastruktur for Vodafone
  • STUDIER VED BI: Master of Management 1998
  • INSPIRERT AV: Reiser. Noen av mine favoritt byer er Kathmandu, Kyoto, Hanoi og København
  • BESTE MED LONDON: Tate Modern - et fantastisk sted for refleksjon og inspirasjon

Referanse: Advantage #2/2016 - Magasinet for medlemmer av BI Alumni

Kjersti Wicklund er blant medlemmene av BIs Intenational Advisory Board. Rådet består av fremtredende næringslivsledere og professorer som skal gi råd om BIs videre internasjonale satsing.

 

 

Du kan også se alle nyheter her.