Ukens alumni

En glad laks

Axel Jacobsen


Equity Analyst

Arctic Securities AS

MSc in Business - QTEM 2015

“En analytikers oppgave går ut på å hjelpe investoren til å fatte en beslutning.”

Hvorfor ta til takke med bare én av de beste? Hvorfor ikke lære av tre prestisjefylte businesskoler, og bli en del av et internasjonalt nettverk som kan gi deg et hav av muligheter i fremtiden? Axel valgte havet.

Axel var en av de som ønsker å få mest mulig ut av studiene sine. I tillegg til å bli skikkelig god med tall, ville han også oppleve andre kulturer og perspektiver.

– Personlig ønsket jeg å reise til Taiwan for å oppleve noe helt annerledes enn europeisk kultur og måte å tenke på. Jeg møtte folk fra hele verden og fikk muligheten til å etablere et internasjonalt nettverk, sa Axel da han graduerte i 2015.

Axel valgte QTEM-masteren på BI, så han kunne skreddersy utdannelsen sin ved å velge utveksling til to anerkjente skoler og ved å ha et bredt utvalg av kurs. I tillegg er en stor del av masteren lagt opp til praktisk arbeidserfaring gjennom internship.

Fra internship til fast stilling

Etter å ha styrket sine kvantitative og analytiske ferdigheter på skolebenken, gikk Axel videre som intern i Arctic Securities. Det ble en suksess for begge parter, og for Axel endte det med fast stilling som Equity Analyst. Her er han en del av et miljø som spesialiserer seg på finanstransaksjoner og rådgiving for investorer. Axel sin spesialitet er havet og en av Norges sterkest voksende sektorer, lakseoppdretten.

– En analytikers oppgave går ut på å hjelpe investoren til å fatte en beslutning om man skal investere i sjømatsektoren. Måten vi gjør dette på er at vi gjør analyser fra store selskapsrapporter, som vi så prøver å koke ned til et enkelt sammendrag som gjør jobben lettere for investorene.

Handler om mer enn bare penger og laks

Axel sine analyser påvirker ikke bare investorene og lakseoppdrettselskapene, men har ringvirkninger langt utover disse. For de avgjørelsene som blir tatt på bakgrunn av Axel sine kalkyler og vurderinger, påvirker også distriktene direkte. Investering i oppdrettsanlegg skaper arbeidsplasser, vekst og merverdi for området de befinner seg i.   

Det er et ansvar som krever at man ikke bare er analytisk sterk, men også at man har solid kunnskap om sjømatsektoren og miljøet den påvirker. Axel trives veldig godt i jobben som analytiker, men legger ikke skjul på at det kan være krevende til tider.

– Du må kunne håndtere stress og være villig til å jobbe lange dager.

Det blir nok ikke mindre å gjøre for Axel i tiden fremover heller. Lakseoppdrett er i stadig utvikling, og driften av anleggene handler i større og større grad om å verne om fisken, havet, miljøet. Det stilles stadig nye krav til næringen. Dette fører til innovasjon og nye prosjekter med behov for finansiering og Axels sin kompetanse.

 

 

Henter inn penger til lakseoppdrett