Ukens alumni

Fra fotball til finans

Samir Fazlagic


Kundeansvarlig

DNB

Bachelor i markedsføring 2011 & Executive Master of Management 2017

“Jeg fikk kjenne på hvor skjør fotballen kan være.”

Samir Fazlagic har gode minner fra flere kjente fotballklubber, men regner karriereskiftet som sin smarteste overgang.

‒ Det var egentlig bare helt fantastisk. Jeg savner ikke det å løpe rundt på treningsfeltet i 10 minus, for å si det sånn. Samtidig føltes det naturlig. Jeg hadde fått nok av fotballen, forteller Fazlagic.

Han var bare 30 år da han i 2013 bestemte seg for å legge opp, etter over 200 kamper for lag som Stabæk, Skeid, Strømsgodset og Kongsvinger. Sviktende motivasjon, småskader og en usikker fremtid etter fotballen, bidro til at den tidligere Tippeliga-spilleren begynte å tenke på en ny karriere.

Tilfeldigheter førte Samir inn til en stilling i DNB, der han i dag jobber som kundeansvarlig med en portefølje på rundt 600 bedriftskunder. Det var det gode arbeidsmiljøet og de spennende arbeidsoppgavene som gjorde ham interessert i finans.

Det skadet heller ikke at han fikk bruk for ferdighetene fra fotballen.   

‒ Du jobber i team og samarbeider, du skal prestere, du blir målt og som kaptein, som jeg var i Kongsvinger, lærer man å ta ansvar for at alle skal dra i samme retning. Det er veldig mye som kan videreføres til jobben min nå.


Beste i Norge

Han har riktignok tatt av seg kapteinsbindet, men er samtidig stolt over at arbeidsgiveren har kåret ham og kollegaene til de beste i Norge innenfor sitt segment i flere år på rad.

For Samir er det beste med jobben de ulike menneskene han møter, spesielt når han reiser ut og møter kunder.

‒ Det er mange forskjellige mennesker og man får jo en relasjon til dem. Det er veldig givende når man kan hjelpe dem og være med på å bidra til at de vokser. Da føler jeg at jeg gjør noe nyttig.

Da han startet i DNB, hadde han allerede en bachelor fra BI, men en kollega inspirerte ham til å velge videreutdanning på samme sted. Nå er han ferdig med sin Executive Master of Management.

I ettertid roser han både arbeidsgiveren DNB og BI for hvordan de tilrettela for at han kunne kombinere jobb og studier.

‒ Du får en så bra bredde og dybde i kunnskapen din, spesielt når du kan relatere det du lærer til det praktiske som skjer på arbeidsplassen. Utdanningen min har gjort noe med hvordan jeg tenker og reflekterer, både hjemme og i jobbsammenheng.


Ikke ferdiglært

Når han ser seg tilbake, angrer han ikke på valgene han tok for fem år siden. Idretten ga ham mye positivt, men det fantes også negative sider.

‒ Jeg fikk kjenne på hvor skjør fotballen kan være, med tanke på skader, at man ikke er god nok og at ting ikke går helt som man ønsker. Derfor var jeg alltid opptatt av å ha noe annet å vise til.

Selv etter en bachelor og master, anser han seg ikke som ferdig med å utvikle kunnskapen sin, spesielt ikke når han jobber i en bedrift han beskriver som svært fokusert på endring og innovasjon.

‒ Hvis man føler seg ferdiglært, er man nesten ferdig. Den kompetansen du sitter med i dag, er ikke nødvendigvis den du trenger om noen år. Derfor er det viktig å ta til seg nye ting hele tiden og alltid være nysgjerrig.