Ukens alumni

London calling

Helge Rambøl


International Development Director

The National Express Group PLC

Diplomeksportmarkedsfører 2005

“Selskapet fokuserer på fusjoner og oppkjøp for å vokse, og vi er involvert i betydelige transaksjoner over hele verden. Jobben jeg har nå er egentlig veldig tett knyttet til studiene mine på BI.”

Da han bestemte seg for å utvikle karrieren i en internasjonal retning, valgte Helge Rambøl et av verdens mest intensive forretningsmiljøer.

Helge Rambøl mener det beste med å jobbe i London er variasjonen av arbeidsoppgaver jobben hans krever, kombinert med byens internasjonale miljø, med kolleger, venner og forretningsforbindelser fra hele verden. Som International Development Director for National Express Group PLC, en stor offentlig transportoperatør i Storbritannia, har Rambøl ansvaret for selskapets internasjonale strategi.

Da han studerte ved BI, tok Rambøl et og et halvt år som utvekslingsstudent i Storbritannia. Han har mer eller mindre bodd der siden – og har snart jobbet 15 år i utlandet.

Hans nåværende jobb innebærer å søke etter nye vekstmarkeder for firmaet, blant annet ved å identifisere nye geografiske markeder.

Behov for tilpasning

– Det kan være alt fra å utvikle vår strategi og misjon, til å faktisk implementere strategien og gå inn i nye markeder. Selskapet fokuserer på fusjoner og oppkjøp for å vokse, og vi er involvert i betydelige transaksjoner over hele verden. Jobben jeg har nå er egentlig veldig tett knyttet til studiene mine på BI, sier Rambøl.

Med stadig teknologisk utvikling endrer den offentlige transportbransjen seg raskt.

– Det er et økende teknologisk og digitalt element til det vi gjør, og vi må tilpasse virksomheten deretter. For øyeblikket jobber vi med en teknologistrategi for selskapet, relatert til ting som autonome kjøretøy og elektriske busser, sier han.

Når han blir spurt om hvorfor valget falt på BI, fremhever han skolens internasjonale anerkjennelse og flere akkrediteringer, samt mange utvekslingsmuligheter. Etter å ha fullført studiene, gikk Helge videre til Graduate-programmet til KPMG, hvor han fikk muligheten til å jobbe fulltid samtidig som han tok en MBA ved University of Manchester.

Internasjonal rolle

Livet i London er travelt, men på en god måte, ifølge Rambøl. En typisk dag ankommer han kontoret omkring klokken åtte om morgenen, klar for stort sett alt.

– Jeg har en lang liste med oppgaver å sjonglere, en rekke forskjellige prosjekter, og samtidig reiser jeg mye, gitt at min rolle er internasjonal, sier han.

Helger blir brukt til å få litt hvile, men også til å samle venner, og prøve å få seg noen timer på treningsstudioet, noe som ikke alltid er like lett å få tid til i løpet av uken. Rambøl er også fotballinteressert, så han prøver gjerne å få med seg noen kamper, og dra nytte av alt London har å tilby.

Helge Rambøl

A truly international environment