Ukens alumni

Tal(l)entjegeren

Maalfrid Brath


Managing Director

ManpowerGroup Norway

Siviløkonom 1989

“Det eneste som er sikkert er usikkerhet. Vi står ovenfor kontinuerlige endringer fremover.”

Maalfrid Brath hater å tape, husker tall bedre enn navn og mener siviløkonomer er som poteter: de kan brukes til så mangt.

Fremdeles kan du finne henne sittende i kaffebaren på BI iblant. Her tar hun pulsen på studentlivet.

– Skal jeg i et møte på campus Oslo kommer jeg gjerne litt ekstra tidlig. Det er noe med dynamikken der oppe, sier hun.

Maalfrid Brath valgte BI og har aldri angret en dag på det. Ikke bare ligger alle muligheter åpne, man bestemmer selv veien videre. De siste 9 årene har hun vært konsernsjef i Manpower Group. Hun leder også BIs nyopprettede Alumni Advisory Board som skal være med på å styrke relasjonen mellom studenter og næringslivet. Hun var ferdig siviløkonom i 1989, men slipper aldri helt taket i skolen.

Og selv om ikke alle skal henge i kaffebaren, spår Maalfrid Brath at BI vil bli en viktigere del av folks liv mye lenger enn det tradisjonelt har vært.  

Den raske utviklingen i arbeidsmarkedet gjør at stadig flere vil få behov for å fylle på med ny og oppdatert kunnskap.

– Det aller viktigste med å studere tror jeg er at det lærer seg evnen til å tilegne seg ny kunnskap. Når man hele tiden sørger for at man er læringsvillig og nysgjerrig på nye ting, går man aldri går ut på dato.

Hun tenker seg litt om før hun fortsetter,

– jeg pleier å si at er det noe som er sikkert og samtidig usikkert, så er det at endring er helt nødvendig.

Ledernes teknologiutfordring 

Kampen om talentene og det å klare å beholde dem i egen bedrift vil ifølge Norges bemanningssjef bli en økende utfordring for oss ledere i årene som kommer.

– Vi må ta inn over oss at en heldigital generasjon er på vei inn i arbeidslivet, i tillegg er vi alle snart teknologibedrifter. Det er vi som skal lede denne digitale gjengen fremover. Det kommer til å kreve endringer.

Lagspill og motivasjon

Som toppleder er Maalfrid Brath selv opptatt av å motivere medarbeiderne sine. Hun mener motivasjon i form av ansvar er viktig for trivsel på arbeidsplassen.

– Jeg er glad i mennesker, og bryr meg om andre. Selv er jeg ingen solospiller, og det er viktig for meg å få medarbeidere til å jobbe godt sammen.

Hun lener seg tilbake i stolen og får et bestemt drag om munnen.

– Hvis folk trives på jobb, får ansvar og utfordringer så gjør de også en bedre jobb, tror jeg.

Engasjert student – engasjert alumnus

Etter nesten tre tiår sitter fremdeles makroforelesningene til Arne Johan Isaksen og hans vittige tilnærming til faget. Det samme gjør Øyvind Bøhrens pedagogiske tilnærming til finans. Men det sosiale fellesskapet fra BI følger fremdeles Maalfrid Brath i hverdagen.

– Noen av mine beste venner i dag møtte jeg i fadderuken på BI.

Det er ikke sikkert hennes daværende medstudenter er overrasket over alumni-vervet hun nå har tatt på seg, for hun har mye energi denne dama, og det har ifølge henne selv alltid vært sånn.

I tillegg til å være engasjert i fagutvalget ved skolen, var hun også formann i hytteutvalget og en del av “opptrekkergjengen” som kjørte telemark.

– Det var en del fest og moro også, ikke bare fag, ler hun og legger til:

– Jeg tenker at det er viktig å fylle på med andre ting når man studerer. Jeg tror at de som bare leser og leser ender opp med å ikke se skogen for bare trær. Det er viktig å utvikle sine personlige egenskapene også, og å tenke over hvilket menneske man vil være i arbeidslivet.

I karrieren ser hun stadig alumni fra BI markere seg.

– Jeg var så stolt på NHO-konferansen i år. Vi hadde en av våre unge alumni på scenen, Javad Mushtaq, og det var så gøy å se. Rektor Inge Jan sendte meg en SMS og sa, - Nå har vi en alumni på scenen! – Javad Mushtaq gjorde en kjempeprofil, avslutter Maalfrid Brath stolt.

Foto: Anita Arntzen

 

Maalfrid Brath - Managing Director ManpowerGroup

Vær alltid åpen for kunnskap