Ukens alumni

NYTENKENDE VAREMERKEBYGGER

Atul Midha


Chief Commercial Officer

Perfitly

Siviløkonom 1999

“Det er viktig å tenke globalt når en arbeider med merkevarer som har forbrukere over hele verden.”

Atul Midha var CEO for Giorgio Armani i India. Nå vil han gi netthandel en ekstra dimensjon gjennom Perfitly, en New York-basert start-up.

Tekst: Mikaela Hincks
Foto: Alexander Berg

Du begynte hos Saks Fifth Avenue, og så hadde du en imponerende karriere i Giorgio Armani før du ble deres CEO i India. Hvordan fikk du det til?

– Jeg har alltid ønsket meg en ukonvensjonell karriere. Jeg hadde behov for å være annerledes, og håpte at dette ville gjøre meg mer attraktiv på jobbmarkedet. Jeg er så takknemlig for alle de enestående mulighetene jeg har fått, ikke minst at jeg har jobbet på tre forskjellige kontinenter. Det har ført meg dit jeg er i dag. Det er viktig å tenke globalt når en arbeider med merkevarer som har forbrukere over hele verden.

Hvem har vært den viktigste personen i din karriere?
– Jeg trenger knapt å si hvor heldig og beæret jeg er for å ha fått arbeide med en av de største designerne i forrige århundre, nemlig Giorgio Armani. Han er et sant geni. Det har absolutt formet meg, både som person og i jobben min.

I dag er du CCO i Perfitly, et nystartet selskap som vil gi netthandel en ekstra dimensjon. Hvordan begynte dette?
– En av grunnleggerne våre reagerte da en slektning av ham kjøpte ti par sko og så sendte ni par i retur. Vi undersøkte og fant ut at dette var et stort problem innen netthandel. Vi bygde derfor en AR/VR-plattform på nettet for å løse problemet.

Hvordan vil du beskrive deg selv som leder?
– Den skandinaviske væremåten har fungert godt for meg. Vær ydmyk, vær åpen, støtt andre, vær en lagspiller. Finnes det noen annen måte i 2018?

Hvilket råd vil du gi til en som drømmer om en karriere i motebransjen?
– Verdien av nettverk gikk først opp for meg langt ute i karrieren. Jeg kan ikke understreke sterkt nok hvor viktig dette har blitt i dag. Et godt nettverk vil gi deg fremgang og hjelpe deg å vokse.

Hvilke personlige egenskaper har vært viktige for karrieren din?
– Å være positiv, løsningsorientert, ha kontroll på tiden – alt som vi lærte på BI.

På hvilken måte har utdannelsen din vært viktig for karrieren?
– BI var en fantastisk opplevelse og kompetansen ga et godt grunnlag for karrieren. Jeg startet min første jobb i Saks Fifth Avenue to måneder etter at jeg gikk ut fra BI. Jeg er overbevist om at BI forberedte meg på å takle den virkelige verden.