Ukens alumni

Så strukturert at folk får hetta

Andreas Jul Røsjø


Konserndirektør

AF Gruppen

Siviløkonom 2004

“Vi har en verdi i AF-Gruppen som går på ledelse gjennom tilstedeværelse og innlevelse. Det er en faktor som virkelig sitter i veggene i vårt system.”

Konserndirektør Andreas Jul Røsjø er opptatt av å få ut det beste av de medarbeiderne han har rundt seg i industrigiganten AF Gruppen, og har en grunnleggende tro på at ja-mennesker kommer lenger enn nei-mennesker.

Gjennom totalt seks ulike posisjoner i konsernet har han nå ansvar for å lede arbeidet med digitalisering, innovasjon og venture-investeringene til det børsnoterte norske selskapet.

– Det er klart at det ikke er lurt og ta på seg enhver oppgave, men jeg mener at det er faktisk det som har gitt meg mye muligheter, at jeg ikke har nølt med å ta på meg oppgaver. Det å vise at man vil er faktisk da man også kan vise at man kan, sier han i samtale i en ny episode i ledelsespodden med professor Anders Dysvik.

Røsjø sier at det ikke var gitt at skulle satse på en lederkarriere, men at han raskt fant glede i å ta ansvar for oppgaver og drive prosesser fremover. Han forklarer at hans genuine interesse for folk bidrar til å få en forståelse for ulike situasjoner og ha en ydmyk tilnærming til problemstillinger medarbeidere står oppe i.

– Vi har en verdi i AF-Gruppen som går på ledelse gjennom tilstedeværelse og innlevelse. Det er en faktor som virkelig sitter i veggene i vårt system.  Du kan ikke være leder i AF uten å være opptatt av å være der ute og involvere deg i de utfordringene folk står ovenfor i din egen linje.

Selv sier han at han får litt «pepper» for at han er så strukturert at folk tidvis får hetta.

– Jeg eksponerer det nok ikke så voldsomt som folk tror. Jeg er veldig systematisk i det jeg gjør. Også den private delen av meg. Men det liker jeg å legge opp som en mulighet for folk til å hugge ned også, sier han og legger til at humor og selvironi også er noe av det kolleger antakelig vil karakterisere han med hvis de hadde blitt spurt.