Ukens alumni

Suksessfull startup

Henrik Faller


VP Communications

reMarkable AS

Bachelor i PR og kommunikasjonsledelse 2008

“Engasjementet mitt i studentforeningen som gjorde at jeg virkelig begynte å interessere meg for kommunikasjonsfaget. ”

Henrik gikk rett ut i jobb etter han var ferdig med bachelorgraden, og har allerede rukket å utmerke seg hos store teknologiselskap som Opera Software og Finn.no. Nå har han kastet seg ut i det usikre gründerlivet.

Etter befalsskolen var Henrik mest ivrig etter å begynne å jobbe, men valgte å ta en utdannelse først. 

– Det var litt tilfeldig at jeg endte med å gå i den retningen, men interessen for kommunikasjon lå nok litt latent. Det var engasjementet mitt i studentforeningen som gjorde at jeg virkelig begynte å interessere meg for kommunikasjonsfaget. Studiene var spennende, men det var den praktiske delen som gjorde at jeg ble bitt av basillen.   

Nå er han en del av startup-suksessen reMarkable, som i 2017 forhåndssolgte skrivebrett for 180 millioner kroner. Selskapet ble med det verdens tredje mest suksessfulle hardware-startup målt i salg, noensinne.  

Hva er din rolle som kommunikasjonssjef i reMarkable?
– Vi er en liten markedsavdeling som jobber tett sammen. Jeg har blant annet ansvaret for presse og ekstern kommunikasjon i Norge og internasjonalt. Det innebærer at jeg jobber mye med sosiale medier, kundekommunikasjon, e-postmarkedsføring og CRM, for å nevne noe. Jeg har erfaring som kommunikasjonsrådgiver og kommunikasjonssjef fra andre teknologiselskaper, og det er mye av det samme jeg gjorde da, som jeg gjør nå.

Hvilke personlige egenskaper er viktig for å lykkes i din rolle?
– Det er viktig for kulturbyggingen med godt humør og at man klarer å ta vare på hverandre. Og så er det viktig med arbeidsvilje – stå på og kjempe hardt for å nå målene man har satt seg. Engasjement er viktig. Jeg bruker mye tid på å fordype meg i det jeg driver med, og er oppdatert på mye av det som skjer innen teknologifaget. Når du jobber med kommunikasjon, er det en fordel å like mennesker. Jeg er veldig glad i å snakke med mennesker og har alltid mange baller i luften. Men man må også være flink til å koble av når man har tid og mulighet til det.

Hvordan er det å jobbe i en gründerbedrift?
– Jeg har hatt flere spennende jobber, men jeg har aldri hatt det så gøy som nå. Det er en berg- og dalbane.  Selv om det er flest av de morsomme dagene er det også noen dager som er frustrerende og slitsomme, men for meg er fordelene langt større enn ulempene. Det krever sitt, også for dem rundt meg. Man må ofre en del, og det blir noen lange dager, men eierskapet og mestringsfølelsen man får er ekstremt motiverende.  Alle bør i løpet av livet ha jobbet i en startup.