Executive MBA

Elektriske drømmer

En testkjøring endret Graeme Coopers syn på energisektoren. Nå vil han drive innovasjon i transportbransjen.

Det har alltid vært viktig for den høyt respekterte energieksperten å gjøre verden til et bedre sted. Karrieren hans begynte innen telekommunikasjon, før han fortsatte med vindkraft. I dag leder han det multinasjonale selskapet National Grids arbeid med å forberede Storbritannia på en fremtid med elbiler og utslippsfri transport.

- Å jobbe med nullutslipp i energisektoren og vindkraftindustrien gjorde meg interessert i energieffektivitet, klimaendringer og elbiler. Jeg testkjørte en Nissan Leaf og ble helt forbløffet over hvordan opplevelsen var ‒ det representerer en endring i hvordan vi reiser. Det vil forandre energiindustrien og være like revolusjonerende for energi, som det vind- og solkraft har vært tidligere, sier Cooper.

Graeme Cooper

Endrer spillereglene

Etter at National Grid kontaktet briten med et jobbtilbud, har strategisk investering i infrastruktur blitt en nøkkelsak for ham.

‒ Folk snakker om innovative kjøretøy, ladeløsninger, apper og forretningsutvikling, men klarer ikke ta innover seg at det er infrastrukturen som legger til rette for alt sammen. I tillegg til å være kostbar, har den også tradisjonelt sett vært tidkrevende å få på plass.

Ledere som aldri slutter å lære, er ledere som aldri slutter å utvikle seg. Vår Executive MBA er skreddersydd for å møte både dine profesjonelle og personlige målsetninger.

Les mer om EMBA på BI

Han tror elektrifiseringen av offentlig transport vil bli det neste store steget for industrien han jobber i.

‒ Personbiler får mye oppmerksomhet og markedet vokser stadig. Det største steget vil bli lav- og nullutslipp innenfor offentlig transport. Busser, varebiler og lastebiler vil endre spillereglene.

På hjemmebane

Selv om elektriske biler kanskje endret synet hans på bransjen, var det beslutningen om å ta en Executive MBA på BI som «endret alt», ifølge Cooper, som sier at studiene formet hvordan han nå leder seg selv og andre.

‒ Det å kunne utnytte mine overførbare ferdigheter er essensielt, at jeg lærer av andre bransjer, både hva som funker og hva som ikke funker. Videreutdanningen ga meg perspektivet, ambisjonen og verktøyene til å ta i bruk disse ferdighetene.

Valget om å studere i Norge handlet om at han ville studere utenlands, men på engelsk, sammen med en global blanding av andre studenter. Andre avgjørende faktorer var muligheten for å kombinere strukturert læring med hans daværende jobb, samt det å kunne reise på studieturer til Berkeley og Paris. I dag trives han også svært godt i rollen som mentor for nåværende EMBA-studenter.

Tidligere medstudenter beskriver han som en dyktig lagspiller, innovativ og kunnskapsrik. Selv synes Cooper den mest givende delen av jobben er støtten han får hjemmefra.

‒ Barna mine er stolte av hva pappaen deres driver med ‒ og det betyr mye for meg. De sier til folk at jeg gjør Storbritannia klar for elbiler og ren transport. Hjemme kjøper vi lavkarbon-elektrisitet, vi varmer huset med varmepumpe og kjører elbiler. Vi renser til og med avløpsvannet vårt, så den eneste måten huset vårt påvirker miljøet på, er at det slipper ut rent vann!

 


INTERESSERT I Å UTVIKLE DEG SOM LEDER I EN INTERNASJONAL SETTING? LES MER OM VÅRE TO EXECUTIVE MBA-SPESIALISERINGER:

EMBA Global

EMBA Digital

One-to-one: Online eller personlig møte

Jobber du i energisektoren - eller ønsker du å jobbe der i fremtiden?

Vår Executive Master of Management in Energy er en internasjonal grad som ruster deg for fremtidens mest spennende lederstillinger.

Les mer om EMME på BI