Executive MBA

Fred former fremtiden

Fred Svedman trives best i skjæringspunktet mellom business og teknologi. I dag jobber han med å lose Storbritannias offentlige sektor trygt inn i en heldigital hverdag.

‒ «Digital government» handler om øyeblikket der alle offentlige etater og myndigheter har blitt digitale i alt de foretar seg. Og når man har kommet til det øyeblikket, må ting være trygt, sier Svedman.

Han har over ti års erfaring med cybersikkerhet, dataanalyse og etterforskning av nettsvindel. Som salgsleder i Unisys er jobbens hans å sørge for at selskapets kunder kan fokusere på sine nøkkeloppgaver og det å få mest mulig ut av sine teknologiske investeringer, samtidig som kostnader og risiko minimaliseres.

‒ Det er min rolle å møte potensielle kunder i offentlig sektor for å identifisere eventuelle problemområder som Unisys kan forbedre. Dette forutsetter at man er god på å lytte og kommunisere, samt at man har evnen til å forstå hvordan beslutninger fattes i komplekse organisasjoner. Evnen til å planlegge, organisere, lede og utføre innen et stort team, er helt essensiell.

Hans viktigste lærdom 

Nordmannen har hatt utlandet som arbeidsplass i nesten femten år, hovedsakelig i Storbritannia. De siste ni årene har han bodd og jobbet i London, en by han entusiastisk beskriver som en blomstrende, vakker by og som et globalt knutepunkt for teknologi og IT-selskaper.

‒ Byen er helt unik. London er en veldig levende by og jeg har virkelig trivdes her, spesielt som ansatt i selskaper som er helt ledende innenfor mitt fagfelt.

Ledere som aldri slutter å lære, er ledere som aldri slutter å utvikle seg. Vår Executive MBA er skreddersydd for å møte både dine profesjonelle og personlige målsetninger.

Les mer om EMBA på BI

På hans LinkedIn-profil finner man sitatet «teknologi er ikke alt, men uten den får du ikke til noe som helst». Svedman liker å lykkes med å få den rette teknologien på plass slik at kundene kan levere sine tjenester best mulig.  

‒ En av de viktigste tingene jeg har lært i IT-sektoren, er at forretningsprosessen har mye større betydning for endring enn selve teknologien. Dette er det mange organisasjoner som ikke har innsett, og som heller fokuserer på å kjøpe det «siste og beste» av teknologi uten å optimalisere arbeidsprosessene sine.

‒ Mystisk og uoppnåelig

For noen år siden bestemte Svedman seg for å ta en Executive MBA, etter å ha vurdert graden i lengre tid. Han ble også oppmuntret av venner som allerede hadde tatt den, og som sa de hadde fått et stort utbytte av videreutdanningen.

Hans beslutning om å velge BI skyldtes delvis hvordan det var tilrettelagt for å kombinere studiet med jobb, men kanskje viktigst av alt, hvordan skolen ga ham muligheten til å studere ved tre ledende og globale utdanningsinstitusjoner ‒ alt innenfor samme Executive MBA-program.

‒ Graden virket mystisk og uoppnåelig da jeg var i 20-årene. Etter hvert som tiden gikk begynte jeg å undersøke mulighetene mine litt nærmere. Konseptet bak en Executive MBA ‒ å studere på deltid, sammen med mer erfarne kandidater, i tillegg til flere muligheter for å ta en spesialisering, samsvarte mer med mine egne mål. Da jeg innså at et EMBA-program var innen rekkevidde, så måtte jeg bare gå for det!

Etter at han fullførte graden i 2016, forteller han at opplevelsen definitivt har gitt ham et annet perspektiv på ting og verktøyene til å utfordre konvensjonell tenkning.

‒ Når vi snakker karrieremessig, så endrer ting seg etter at du fullfører en EMBA. Du vil helt klart få en ny innsikt og evner som gjør at hele tankesettet ditt får et forsprang på konkurrentene dine, for å si det sånn.

 

Interessert i å utvikle deg som leder i en internasjonal setting?

Les mer om våre to Executive MBA-spesialiseringer: