-

Hvor godt liker du læreren din? Eller sjefen din? Ta BIs test i personkjemi på forskningstorgene i Oslo og Kristiansand 23. og 24. september.

FORSKNINGSKOMMUNIKASJON: Ta BIs test i personkjemi

Fredag 23. september er det offisiell åpning av Forskningsdagene 2011, som er en nasjonal festival om forskning og forskningsformidling. Årets hovedtema er kjemi.

Kjemi er mer enn smell og artige eksperimenter på laboratoriet. Vi kan også snakke om kjemi mellom mennesker, - personkjemi. Det handler om relasjoner mellom mennesker.

Det er ikke alle skoletimer som er like morsomme. Noen timer og fag er likevel mer interessante enn andre.  Læreren spiller en viktig rolle i klasserommet. Noen lærere lykkes bedre enn andre med å skape et godt klima for læring.

Hva er det som gjør at vi liker noen lærere bedre enn andre? Hva er det som gjøre at vi har større respekt for enkelte lærere? Hva er det som gjør at noen lærere får deg til å jobbe ekstra godt med leksene dine?

Handelshøyskolen BI har utviklet en pedagogisk test der du får vite mer om personkjemien mellom deg og læreren din. De som jobber, kan sjekke ut om de har god kjemi med sjefen sin.

BIs test i personkjemi forteller noe om hvordan du opplever at du har det sammen med læreren eller sjefen din. Forholdet mellom deg og læreren/sjefen din kan endre seg over tid. Både du og læreren/lederen din kan gjøre en innsats for å forbedre relasjonene.

Gode relasjoner mellom elever og lærere og mellom ansatte og sjefer kan gi økt trivsel, ekstra arbeidsinnsats og bedre resultater.

Testen bygger på anerkjent teori i ledelsesforskningen: Leder- og medarbeiderutveksling (Leader Member Exchange, forkortet LMX).

Doktorgradsstudent Robert Buck og professor Øyvind L. Martinsen ved Institutt for ledelse og organisasjon ved BI er faglig ansvarlig for BIs test i personkjemi.

Forskningstorget i Oslo 2011:

Fredag 23. september kl. 09.00 - 16.00
Lørdag 24. september kl. 10.00 - 17.00

Forskningstorget i Kristiansand 2011:

Lørdag 24. september fra 10:00 til 15:30

 

Kommentarer

Du kan også se alle nyheter her.
BI Business Review

Nyhetsbrev

Meld deg på for oppdaterte nyheter fra BI Business Review!

Meld på