-

Hvordan kan ledelse i Romas storhetstid også være en viktig del av moderne lederskap og organisering? Steinar Bjartveit ved BI tar deg med på en historisk reise tilbake i tid.

På BIs Årskonferanse 29.-30.januar 2013 holdt Høyskolelektor Steinar Bjartveit ved BI sitt avslutningsforedrag med tittelen: "Sannheten om Julius Cæsar og Asterix – hvordan en av historiens sterkeste ledere styrte mot suksess i en umulig situasjon."

Julius Cæsar fremheves som en av verdenshistoriens sterkeste ledere. Hans mesterstykke var erobringen av Gallia. I denne perioden la han grunnlaget for alle sine senere suksesser. Han utmerket seg ved strategisk kløkt, unik relasjon til sine soldater, sylskarpt organisatorisk talent og hurtig tilpasning til trusler og utfordringer. Alt topper seg i slaget ved Alesia. Selv ikke høvding Majestix ønsker å minnes denne bataljen. I Alesia kombinerer Cæsar alle sine evner og vinner Gallia en gang for alle.

Napoleon anbefalte senere alle ledere å lese Cæsars kommentarer til Gallerkrigene. Du skal lære lederskap av historiens mestere. Og når Napoleon anbefaler det, så har kanskje vi et og annet å hente her. 

Kommentarer

Du kan også se alle nyheter her.
BI Business Review

Nyhetsbrev

Meld deg på for oppdaterte nyheter fra BI Business Review!

Meld på