Lean Construction Norge

Arrangementer og kurs

LC-NO arrangerer fagdager, seminarer og bedrifts- og prosjektbesøk, både i egen regi og i samarbeid med andre. Vi informerer også om andre eksterne arrangementer og kurs, som er relevante for LC-NO.

Kommende LC-NO arrangementer

30. november: LC-NO seminar om taktplanlegging

Tid: 10.00-14.15

Sted: BI Trondheim

28-29. november arrangerer Sykehusbygg sin årlige konferanse, og ifm med dette, blir det et eget LC-NO seminar dagen etter konferansen med taktplanlegging som tema og en av gjestene fra konferansen, Klas Berghede fra Boldt. Veidekke har regien på seminaret.

Agenda:

10.00-11.00: Taktplanlegging – erfaringer fra sykehusbygging i USA (Klas Berghede, produksjonssjef – The Van Ness Geary Project, San Francisco)

11.00-11.30: LUNSJ

11.30-13.00: Erfaringer med bruk av taktplanlegging i Veidekke-prosjekter

13.00-13.15: PAUSE

13.15-14.15: Paneldiskusjon – hva er fordelene og utfordringene med bruk av taktplanlegging i prosjektbasert produksjon?

For mer informasjon og muligheter for påmelding, se lenken HER.

 

12. desember: Sluttseminar INPRO

Tid: 0900-1600

Sted: Veidekke, Skabosvei 4, Skøyen

For fire år siden startet forsknings- og utviklingsprosjektet «INPRO - Integrert metodikk for prosjekteringsledelse». Veidekke som prosjektleder har samarbeidet med industripartneren Cowi, Nymo og Ulstein Group, samt forskningsmiljøer ved NTNU og UiA. Nå inviteres det til sluttseminar sammen med LC-NO, for å dele kunnskap og erfaring fra NFR BIA-prosjektet, sentrert rundt følgende spørsmål:

  • Hvis prosjektering er en kreativ og lærende prosess - hvilke prinsipper og metoder trenger vi for å lede denne prosessen?
  • Hva må til for å bedre kommunikasjonen mellom prosjekteringen og produksjonen?
  • Involverende planlegging (Last Planner) i prosjektering - fungerer det i praksis?
  • Hvordan er vi forskjellig/like og hva kan vi lære av det – prosjektering/engineering i tre ulike bransjer (offshore, skipsbygging, bygg- og anlegg)?

For mer informasjon og muligheter for påmelding, se lenken HER.

Tidligere LC-NO arrangementer

24. oktober: Prosjekthverdagen i Norges første IPD prosjekt - Tønsbergprosjektet. Presentasjoner blir lagt ut fortløpende.

30. august: LC-NO 10-års jubileum og boklansering. Presentasjoner finner du her:

 

Eksterne arrangementer

Eksterne kurs