Forskning

Lean Construction Norge (LC-NO)

LC-NO er et medlemsbasert nettverk for enkeltpersoner, virksomheter, organisasjoner og FoU institusjoner, som er interesserte i prosjektbasert planlegging, prosjektering og produksjon basert på Lean Construction. Dette gjelder spesielt innen bygg og anlegg, men også annen prosjektbasert virksomhet.

2019

 • tirsdag 5. februar 2019 - LC-NO seminar om akkordbasert lønn

  LC-NO arrangerte seminar om akkordbasert lønn, 5. februar med mange spennende innlegg og 35 frammøtte.

  Les mer

  LC-NO arrangerte seminar 5. februar om akkordbasert lønn, produktivitet og lean construction. Vi fikk mange spennende innlegg, blant annet fra BNL og Fellesforbundet, som fortalte om forarbeidet de nå gjør for å revitalisere akkorden. Vi fikk også høre Veidekke Trondheim fortelle om sine erfaringer, før Anders Dysvik fra BI presenterte hva forskningen sier om motivasjon og hvilken rolle penger spiller. Innlederne stilte til paneldebatt, og vi fikk en god diskusjon som belyste både utfordringene og mulighetene ved dette lønnssystemet. Presentasjonene fra dagen finner dere på siden HER, under Tidligere Arrangementer.

2018

 • mandag 12. november 2018 - Ny bok av Sven Berthelsen! Det ustyrlige prosjektet

  Sven Berthelsens nye bok har nå kommet i norsk oversettelse: Det ustyrlige prosjektet. En ny forståelse av prosjektets natur og av dets ledelse.

  Les mer

  Boken er utgitt på Books on Demand, og kan bestilles via lenken HER.