Forskning

Lean Construction Norge (LC-NO)

LC-NO er et medlemsbasert nettverk for alle som er interessert i prosjektbasert prosjektering og produksjon basert på en Lean tilnærming. Dette gjelder spesielt innen bygg og anlegg, men også annen prosjektbasert virksomhet.

2019

 • søndag 3. november 2019 - LC-NO inviterer til årets siste seminar 5. desember

  LC-NO i samarbeid med Statsbygg arrangerer seminar 5. desember om Livsvitenskapsprosjektet.

  Les mer

  For mer informasjon og mulighet til påmelding, se lenke HER.

 • mandag 28. oktober 2019 - Lean in public sector conference 2019

  Lean in Public Sector - LIPS arrangeres i Dublin, 3-6 desember. Temaet for konferansen er: Recognising Lean Transformation in the Public Sector.

  Les mer

  Se lenken HER for mer informasjon om konferansen.

 • fredag 20. september 2019 - LC-NO seminar 1. november om IPD og IPL

  LC-NO arrangerte i samarbeid med Nye Veier seminar om Integrert Prosjektleveranse og IPD i Trondheim 1 november. Nærmer 40 personer deltok.

  Les mer

  Presentasjoner fra seminaret blir lagt ut fortløpende HER.

 • fredag 20. september 2019 - Byggelig.no - beste praksis fra Bygg21!

  Byggelig.no – enkel tilgang til beste praksis

  Les mer

  Bygg21 er opptatt av å dele og ta i bruk beste praksis. I snart fem år har mer enn 100 av næringens fremste representanter jobbet med å utarbeide råd og anbefalinger som vil føre til en mer lønnsom og bærekraftig byggenæring. Målet er å kutte kostnadene i byggebransjen med 20 prosent innen utgangen av 2020.

  Nå er rådene og tipsene tilgjengelige for alle!

  For å gjøre det så enkelt som mulig for deg å bruke dem i byggeprosessen du er en del av, har Bygg21 utviklet tjenesten Byggelig.no. Der kan du klikke deg inn på den fasen du er i nå, enten du jobber med reguleringsplan eller detaljprosjektering, og få beste praksis-tips for akkurat den fasen i byggeprosessen.

  Enklere tilgang til konkrete råd for beste praksis finnes ikke!

 • torsdag 19. september 2019 - Ny bok redigert av Walker and Rowlinson om IPD

  Derek Walker og Steve Rowlinson har i mange år forsket på gjennomføringsmodeller, og særlig gjort studier på bruken av allianser i infrastrukturprosjekter i Australia. I denne boka har de samarbeidet med en rekke kolleger internasjonalt, bl a Ole Jonny Klakegg og Bjørn Andersen ved NTNU.