Forskning

Lean Construction Norge (LC-NO)

LC-NO er et medlemsbasert nettverk for alle som er interessert i prosjektbasert prosjektering og produksjon basert på en Lean tilnærming. Dette gjelder spesielt innen bygg og anlegg, men også annen prosjektbasert virksomhet.

2019

 • fredag 20. september 2019 - LC-NO seminar 1. november om IPD og IPL

  LC-NO har i samarbeid med Nye Veier gleden av å invitere til seminar om Integrert Prosjektleveranse og IPD i Trondheim 1 november.

  Les mer

  For mer info og mulighet til påmelding, se lenke HER.

 • fredag 20. september 2019 - Byggelig.no - beste praksis fra Bygg21!

  Byggelig.no – enkel tilgang til beste praksis

  Les mer

  Bygg21 er opptatt av å dele og ta i bruk beste praksis. I snart fem år har mer enn 100 av næringens fremste representanter jobbet med å utarbeide råd og anbefalinger som vil føre til en mer lønnsom og bærekraftig byggenæring. Målet er å kutte kostnadene i byggebransjen med 20 prosent innen utgangen av 2020.

  Nå er rådene og tipsene tilgjengelige for alle!

  For å gjøre det så enkelt som mulig for deg å bruke dem i byggeprosessen du er en del av, har Bygg21 utviklet tjenesten Byggelig.no. Der kan du klikke deg inn på den fasen du er i nå, enten du jobber med reguleringsplan eller detaljprosjektering, og få beste praksis-tips for akkurat den fasen i byggeprosessen.

  Enklere tilgang til konkrete råd for beste praksis finnes ikke!

 • torsdag 19. september 2019 - Ny bok redigert av Walker and Rowlinson om IPD

  Derek Walker og Steve Rowlinson har i mange år forsket på gjennomføringsmodeller, og særlig gjort studier på bruken av allianser i infrastrukturprosjekter i Australia. I denne boka har de samarbeidet med en rekke kolleger internasjonalt, bl a Ole Jonny Klakegg og Bjørn Andersen ved NTNU.

 • fredag 23. august 2019 - 22. august. LC-NO seminar om hvordan øke verdiskapingen og effektivisere prosjekteringen

  LC-NO arrangerte i samarbeid med Norconsult seminar om: Hvordan øke verdiskapingen og effektivisere prosjekteringen? Vi fikk mange gode innlegg om bruk av parametrisering, innsynsmodell og VDC fra Nordic Architects og AF foruten Norconsult.

  Les mer

  Presentasjoner blir lagt ut fortløpende HER.