Forskning

Institutt for retts­vitenskap og styring

Institutt for rettsvitenskap og styring har et av Norges største akademiske fagmiljøer innen forretningsjus og økonomisk historie, og også sterke fagmiljø innen bedriftenes samfunnsansvar, bank og forsikring, politisk økonomi og klimastrategi.

Våre studenter får tilgang til den nyeste forskningen og fagutviklingen innenfor disse fagområdene. Vi har en målsetning om å levere førsteklasses forskningsbasert undervisning, formidlet på en læringseffektiv måte i alle våre programmer.

Instituttleder

Monica Viken

Institutt for rettsvitenskap og styring

Kontakt

Anne C. Thestrup
Administrasjonssjef

E-post: anne.c.thestrup@bi.no

Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

Sentralbord: 46 41 00 00

 • Fredag 15. Februar 2019 - Adresseavisen

  Syv råd for å få trønderske bedrifter til å vokse

  Det mangler ikke på ideer i Trøndelagsregionen. Det manifesterer seg i oppstart av mange nye virksomheter. Vi har mange små- og mellomstore bedrifter. Dessverre kommer de fleste til å forbli små.

 • Torsdag 14. Februar 2019 - dn.no

  Tror oppkjøpsprosessen rundt Oslo Børs vil bli pensum

  Jusprofessor Morten Kinander, som leder Senter for finansregulering ved Handelshøyskolen BI, finner det spesielt at styret ved Oslo Børs har bundet seg til masten og dermed ikke er åpen for å sikre…

 • Torsdag 14. Februar 2019 - nettavisen.no

  Norsk studie: Slik påvirker naboens elbilkjøp deg

  I en hovedoppgave ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo (UiO), forsøkte psykologstudentene Ada Borgwardt og Alvilde Knutsen å finne svar på om sosial påvirkning i nabolaget bidrar til…

 • Tirsdag 12. Februar 2019 - vvsaktuelt.no

  Grønne rørdager på Lillestrøm

  Arrangørene hentet inn «den grønne misjonær» Per Espen Stoknes, for å forelese om samfunnets vei til overlevelse. Stoknes har representert Miljøpartiet de Grønne som varamann til Stortinget. Han er…

Studier og kurs

Finn studiet som passer for deg

Forskning og formidling

Forskningen omfatter blant annt stiftelser, selskaps- og bedriftshistorier, selskapsrett, skatte- og avgiftsrett, regnskapsrett, immaterialrett, bank- og verdipapirrett, europeisk politikk, energipolitikk og klimastrategier.

Instituttet arrangerer hvert år en rekke forskningsseminarer innenfor blant annet selskapsrett, eiendomsmegling, stiftelsesforskning og klimastrategier. Instituttets forskning presenteres på vitenskapelige konferanser og forskningsseminarer.

Til «Åpent Forum» med Gudmund Hernes inviteres ledende samfunnsaktører til samtaler om ledelseserfaringer. Gjester i Åpent Forum har vært Jonas Gahr Støre, Kåre Willoch, Gro Harlem Brundtland, Jens Ulltveit-Moe, Sylvia Brustad, Harald Norvik, Jørgen Randers, Sigve Brekke, Thorleif Enger, Kristin Skogen Lund, Åse Kleveland, Fabian Stang, Julie Brodtkorb og Christian Ringnes.

Undervisning

Instituttets mål er å bidra med akademiske studieprogrammer av høy kvalitet på alle nivåer. Instituttet har en stor kursportefølje med ansvar for bachelorstudier i økonomi og forretningsjus og eiendomsmegling. Instituttet er også sterkt involvert i bachelor i økonomi og administrasjon med regnskapsførerutdanning. Undervisning innen økonomisk historie, samfunnsansvar, energi, bank og forsikring, shipping og politisk økonomi hører også under instituttet. Instituttet er ansvarlig for BIs største obligatoriske kurs på bachelor, "Bedriften".

På masternivå samarbeider vi med Institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi om masterstudiet i regnskap og revisjon og om spesialisering i «Business Law, Tax and Accounting» på siviløkonomstudiet

Executive-nivå har instituttet ansvar for Master of Management-programmene "Personal- og arbeidsjus" og "Grønn vekst og konkurransekraft". Videre har instituttet ansvaret for "Executive Master of Management i skatt- og avgiftsrett", og er sterkt involvert i "Executive Master of Mangement i skoleledelse" og "Executive Master of Mangement i sikkerhetsledelse og konflikthåndtering", samt "Executive Master of Management in Energy", som er spesialiserte 15 og 30 studiepoeng-programmer på Executive. 

Aktiviteter

Kalender

Hva skjer på Institutt for rettsvitenskap og styring?

Tilknyttede forskningssentre