Forskning

Institutt for retts­vitenskap og styring

Institutt for rettsvitenskap og styring har et av Norges største akademiske fagmiljøer innen forretningsjus og økonomisk historie, og også sterke fagmiljø innen bedriftenes samfunnsansvar, bank og forsikring, politisk økonomi og klimastrategi.

Våre studenter får tilgang til den nyeste forskningen og fagutviklingen innenfor disse fagområdene. Vi har en målsetning om å levere førsteklasses forskningsbasert undervisning, formidlet på en læringseffektiv måte i alle våre programmer.

Instituttleder

Monica Viken

Institutt for rettsvitenskap og styring

Kontakt

Anne C. Thestrup
Administrasjonssjef

E-post: anne.c.thestrup@bi.no

Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

Sentralbord: 46 41 00 00

 • Onsdag 5. Desember 2018 - FriFagbevegelse.no

  Stoknes (MDG) mener det mulig å fortsette med oljeindustrien og samtidig nå klimamålene.

  Førsteamanuensis Per Espen Stoknes, institutt for rettsvitenskap og styring, Handelshøyskolen BI, mener klimamål og økonomisk vekst kan gå hånd i hånd. - Med tilstrekkelig vilje er det fullt mulig å…

 • Mandag 26. November 2018 - Kampanje

  - Erna Solberg er stormester i dobbelt-kommunikasjon

  - Partier med mer ekstreme standpunkter tillates å bruke det amerikanere kaller hundefløyte, skriver Professor II Gudmund Hernes, Institutt for rettsvitenskap og styring, Handelshøyskolen BI.

 • Fredag 23. November 2018 - Aftenposten

  Utøya og KNM Helge Ingstad

  «Sjøfartsnasjonen» Norge har nå to «ikoniske» bilder på skjebnesvanger udyktighet: Beredskapstroppens gummibåt 22. juli og synkende KNM Helge Ingstad. Dette skriver professor Ole Gjems-Onstad i…

 • Fredag 23. November 2018 - Morgenbladet

  Erna-parlamentarismen vil bli brukt til å redde hennes skinn

  For snart fire år siden karakteriserte jeg her på baksiden av Morgenbladet statsminister Solbergs nye politiske praksis som «Erna-parlamentarismen» Utgangspunktet er det styresett Johan Sverdrup…

Studier og kurs

Finn studiet som passer for deg

Forskning og formidling

Forskningen omfatter blant annt stiftelser, selskaps- og bedriftshistorier, selskapsrett, skatte- og avgiftsrett, regnskapsrett, immaterialrett, bank- og verdipapirrett, europeisk politikk, energipolitikk og klimastrategier.

Instituttet arrangerer hvert år en rekke forskningsseminarer innenfor blant annet selskapsrett, eiendomsmegling, stiftelsesforskning og klimastrategier. Instituttets forskning presenteres på vitenskapelige konferanser og forskningsseminarer.

Til «Åpent Forum» med Gudmund Hernes inviteres ledende samfunnsaktører til samtaler om ledelseserfaringer. Gjester i Åpent Forum har vært Jonas Gahr Støre, Kåre Willoch, Gro Harlem Brundtland, Jens Ulltveit-Moe, Sylvia Brustad, Harald Norvik, Jørgen Randers, Sigve Brekke, Thorleif Enger, Kristin Skogen Lund, Åse Kleveland, Fabian Stang, Julie Brodtkorb og Christian Ringnes.

Undervisning

Instituttets mål er å bidra med akademiske studieprogrammer av høy kvalitet på alle nivåer. Instituttet har en stor kursportefølje med ansvar for bachelorstudier i økonomi og forretningsjus og eiendomsmegling. Instituttet er også sterkt involvert i bachelor i økonomi og administrasjon med regnskapsførerutdanning. Undervisning innen økonomisk historie, samfunnsansvar, energi, bank og forsikring, shipping og politisk økonomi hører også under instituttet. Instituttet er ansvarlig for BIs største obligatoriske kurs på bachelor, "Bedriften".

På masternivå samarbeider vi med Institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi om masterstudiet i regnskap og revisjon og om spesialisering i «Business Law, Tax and Accounting» på siviløkonomstudiet

Executive-nivå har instituttet ansvar for Master of Management-programmene "Personal- og arbeidsjus" og "Grønn vekst og konkurransekraft". Videre har instituttet ansvaret for "Executive Master of Management i skatt- og avgiftsrett", og er sterkt involvert i "Executive Master of Mangement i skoleledelse" og "Executive Master of Mangement i sikkerhetsledelse og konflikthåndtering", samt "Executive Master of Management in Energy", som er spesialiserte 15 og 30 studiepoeng-programmer på Executive. 

Aktiviteter

Kalender

Hva skjer på Institutt for rettsvitenskap og styring?

Vi har foreløpig ingen planlagte aktiviteter.

Tilknyttede forskningssentre