Forskning

Institutt for retts­vitenskap og styring

Institutt for rettsvitenskap og styring har et av Norges største akademiske fagmiljøer innen forretningsjus og økonomisk historie, og også sterke fagmiljø innen bedriftenes samfunnsansvar, bank og forsikring, politisk økonomi og klimastrategi.

Våre studenter får tilgang til den nyeste forskningen og fagutviklingen innenfor disse fagområdene. Vi har en målsetning om å levere førsteklasses forskningsbasert undervisning, formidlet på en læringseffektiv måte i alle våre programmer.

Instituttleder, Førsteamanuensis

Monica Viken

Institutt for rettsvitenskap og styring

Kontakt

Anne C. Thestrup
Administrasjonssjef

E-post: anne.c.thestrup@bi.no

Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

Sentralbord: 46 41 00 00

 • Torsdag 12. Juli 2018 - glomdalen.no

  Unngå unødvendige gebyr og utgifter i ferien

  Høyskolelektor Dag Jørgen Hveem, Handelshøyskolen BI, er i NTBs privatøkonomipanel og gir nyttige råd om privatøkonomi.

 • Torsdag 12. Juli 2018 - Bergensavisen

  Du kan leie ut alt du har

  Hvem har sagt at det bare er hytter og hus som kan leies ut? Kanskje kan du tjene en slant på å leie ut vinglassene, bunaden eller bobilen. Dag Jørgen Hveem, høyskolelektor på Handelshøyskolen BI,…

 • Onsdag 11. Juli 2018 - frifagbevegelse.no

  Staten har tent 3,3 milliardar på desse selskapa dei siste fem åra

  I førre regjeringsperiode tente staten i snitt 670 millionar årleg på eigarskapet i dei seks selskapa regjeringa vil selje. Regjeringa vil gjennomføre «en gradvis reduksjon i statlige eierandeler i…

 • Tirsdag 10. Juli 2018 - glomdalen.no

  Disse forsikringene kan du droppe

  Hvis informasjonen du får fra forsikringsselskapet, begynner med setningen «Derfor bør du ha tannhelseforsikring,»' bør du heller snakke med venner og kjente, sier Dag Jørgen Hveem, høyskolelektor…

Studier og kurs

Finn studiet som passer for deg

Forskning og formidling

Forskningen omfatter blant annt stiftelser, selskaps- og bedriftshistorier, selskapsrett, skatte- og avgiftsrett, regnskapsrett, immaterialrett, bank- og verdipapirrett, europeisk politikk, energipolitikk og klimastrategier.

Instituttet arrangerer hvert år en rekke forskningsseminarer innenfor blant annet selskapsrett, eiendomsmegling, stiftelsesforskning og klimastrategier. Instituttets forskning presenteres på vitenskapelige konferanser og forskningsseminarer.

Til «Åpent Forum» med Gudmund Hernes inviteres ledende samfunnsaktører til samtaler om ledelseserfaringer. Gjester i Åpent Forum har vært Jonas Gahr Støre, Kåre Willoch, Gro Harlem Brundtland, Jens Ulltveit-Moe, Sylvia Brustad, Harald Norvik, Jørgen Randers, Sigve Brekke, Thorleif Enger, Kristin Skogen Lund, Åse Kleveland, Fabian Stang, Julie Brodtkorb og Christian Ringnes.

Undervisning

Instituttets mål er å bidra med akademiske studieprogrammer av høy kvalitet på alle nivåer. Instituttet har en stor kursportefølje med ansvar for bachelorstudier i økonomi og forretningsjus og eiendomsmegling. Instituttet er også sterkt involvert i bachelor i økonomi og administrasjon med regnskapsførerutdanning. Undervisning innen økonomisk historie, samfunnsansvar, energi, bank og forsikring, shipping og politisk økonomi hører også under instituttet. Instituttet er ansvarlig for BIs største obligatoriske kurs på bachelor, "Bedriften".

På masternivå samarbeider vi med Institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi om masterstudiet i regnskap og revisjon og om spesialisering i «Business Law, Tax and Accounting» på siviløkonomstudiet

Executive-nivå har instituttet ansvar for Master of Management-programmene "Personal- og arbeidsjus" og "Grønn vekst og konkurransekraft". Videre har instituttet ansvaret for "Executive Master of Management i skatt- og avgiftsrett", og er sterkt involvert i "Executive Master of Mangement i skoleledelse" og "Executive Master of Mangement i sikkerhetsledelse og konflikthåndtering", samt "Executive Master of Management in Energy", som er spesialiserte 15 og 30 studiepoeng-programmer på Executive. 

Aktiviteter

Kalender

Hva skjer på Institutt for rettsvitenskap og styring?

Ingen aktiviteter i denne tidsperioden.

Tilknyttede forskningssentre