Forskning

Lean Construction Norge (LC-NO)

LC-NO er et medlemsbasert nettverk for alle som er interessert i prosjektbasert prosjektering og produksjon basert på en Lean tilnærming. Dette gjelder spesielt innen bygg og anlegg, men også annen prosjektbasert virksomhet.

2020

 • mandag 3. februar 2020 - LC-NO årsmøte arrangeres digitalt 29. mai

  Pga omstendighetene, satser vi på å avholde årsmøtet 29. mai 2020 digitalt fra kl. 10.00-11.30. Seminaret som var planlagt utgår. Nærmere info vil følge.

2019

 • fredag 20. september 2019 - Byggelig.no - beste praksis fra Bygg21!

  Byggelig.no – enkel tilgang til beste praksis

  Les mer

  Bygg21 er opptatt av å dele og ta i bruk beste praksis. I snart fem år har mer enn 100 av næringens fremste representanter jobbet med å utarbeide råd og anbefalinger som vil føre til en mer lønnsom og bærekraftig byggenæring. Målet er å kutte kostnadene i byggebransjen med 20 prosent innen utgangen av 2020.

  Nå er rådene og tipsene tilgjengelige for alle!

  For å gjøre det så enkelt som mulig for deg å bruke dem i byggeprosessen du er en del av, har Bygg21 utviklet tjenesten Byggelig.no. Der kan du klikke deg inn på den fasen du er i nå, enten du jobber med reguleringsplan eller detaljprosjektering, og få beste praksis-tips for akkurat den fasen i byggeprosessen.

  Enklere tilgang til konkrete råd for beste praksis finnes ikke!

 • torsdag 19. september 2019 - Ny bok redigert av Walker and Rowlinson om IPD

  Derek Walker og Steve Rowlinson har i mange år forsket på gjennomføringsmodeller, og særlig gjort studier på bruken av allianser i infrastrukturprosjekter i Australia. I denne boka har de samarbeidet med en rekke kolleger internasjonalt, bl a Ole Jonny Klakegg og Bjørn Andersen ved NTNU.