-
itslearning

itslearning-veivisere

Her finner du veivisere med enkle instruksjoner til hvordan du kan opprette og benytte deg av de vanligste funksjonene i itslearning, samt informasjon om arbeidskrav og superbrukere.

Opprette kursrom

Opprette kursrom
Hvordan du kan lage et nytt kurs og hvordan man kan fylle det med innhold.

Opprette fagforum
Et fagforum kan for eksempel brukes til å dele innhold mellom deg og dine kollegaer.

Opprette oppgaver

Lag en individuell innlevering og gruppeinnlevering
Hvordan lage en individuell eller gruppeinnlevering.

Opprette innhold 

Kopiere kursinnhold fra andre kurs
Noen ganger ønsker man å kopiere hele eller deler av kurset inn i et annet kurs.

Lage spørreundersøkelser (tester)
Åpen eller anonym spørreundersøkelse (test). En test kan man bruke f.eks. til evaluering av et seminar/foredrag eller som arbeidskravtest. Du kan i prinsippetlage undersøkelsen i hvilket som helst kurs.

Lage polling (avstemming) på hovedsiden i kurset
Lag en polling (avstemming) på førstesiden i itslearning, med "live" resultater.

Spille inn video i notat
Dersom man har et webkamera, kan man enkelt spille inn en video i et notat. Dette kan være for å gi en tilbakemelding, eller for å gi informasjon/forklaring. Grunnet begrenset med lagringsplass i itslearning, anbefaler vi deg å ikke bruke denne funksjonen for ofte.

Legg inn film i itslearning fra YouTube
Montere (innebygge) filmer fra for eksempel Youtube til itslearning slik at studentene ikke trenger å forlate itslearning for å se filmklippet.

Linke til og bygge inn video i itslearning
Videoer bør legges til i Notat (ikke i Fil eller lenke) i itslearning. Du kan legge til videoer med lenken og som innebygd innhold. Vi anbefaler begge deler. 

Opprett en diskusjon
Diskusjoner er itslearning sitt diskusjonsforum. Her kan man lage både åpne og lukkede diskusjoner. Det vil si at man kan velge om alle deltakere i kurset skal få se dem, eller om det er bare for en gruppe. I et diskusjonsforum kan alle deltakere i et kurs bidra med svar på spørsmål som kommer opp.

Opprette en konferanse (tillater at kursdeltagere og foreleser kan chatte live med og uten video)
Dersom man oppretter konferanse, kan flere deltakere chatte eller ha videokonferanse samtidig.

Opprette lenker
Noen ganger trenger du å legge til lenker i itslearning. Det kan for eksempel være til kursbeskrivelsen i faget ditt. Her viser vi hvordan du oppretter en lenke i et oppslag.

Opprett mapper hvor studenter kan redigere innhold
Gi studenter ekstra tilganger i mapper slik at de kan legge til innhold på itslearning.

Vurdering av oppgaver og arbeidskrav

Vurdering av innleveringer -  en-og-en eller gruppevis
Når studentene har levert inn en innlevering, skal den leses og gis vurdering. Når du setter vurdering, kommer dette med i studentens vurderingsbok.

Opprette kolonne i vurderingsoversikt (registrere muntlige presentasjoner i vurderingsoversikten)
I vurderingsoversikten kan man samle resultater av tester og innleveringer. Man kan også legge til ekstra kolonner for eksempel muntlige presentasjoner eller andre typer vurderinger.

Nyttige funksjoner

Hvordan finne dine itslearning-kurs (video og veiviser)
Du finner ikke alle dine itslearning-kurs på førstesiden til @bi. Alle aktive og arkiverte kurs finner du under Fag-fanen i itslearning.

Hvordan finne arkiverte kurs
Dersom du ikke lenger finner et fag du har hatt tidligere, kan det hende det ligger i arkivet. Du må derfor søke på arkiverte fag. 

Opprett prosjekt
Et prosjekt er et lukket område for samarbeid og informasjonsutveksling mellom prosjektdeltakerne. Du må enten være prosjektleder eller prosjektdeltaker for å få tilgang til området. De fleste brukere kan opprette prosjekt, og du bestemmer selv hvem du vil invitere som deltakere.

Opprett studentgrupper
Brukes til å dele studentene inn i grupper når det ikke passer seg å la de gjøre det selv.

Videresende varslinger og meldinger i itslearning til din private e-post (video)

Administrativt 

Legge til bruker i itslearning-kurs
Noen ganger har man behov for å legge til en bruker. Dette kan for eksempel være en student som må ta opp en eksamen eller en ekstern foredragsholder som skal ha tilgang til et kurs. Merk at ordinære studenter blir lagt til kursene sine gjennom overføringen fra Banner.

Meld deg av og på kurs
For å kunne gå inn i et kurs, må du være påmeldt i det. Noen ganger trenger man ikke lenger tilgang til kurset, og kan derfor melde seg av.

Gå tilbake til: