Forskning

LearningLab

LearningLab er Handelshøyskolen BIs kompetansesenter for læring og bruk av IKT i undervisningen. LearningLab bistår faglige og øvrige ansatte med pedagogisk utvikling, produksjon av digitale læringsressurser, samt opplæring og veiledning i programvarer knyttet til undervisning.

Faculty Helpdesk

Faculty Helpdesk er lokalisert i LearningLabs senter i A4i, Nydalen. Send oss en e-post, ring oss eller stikk innom senteret, så hjelper vi deg så langt vi kan!

På sidene under finner du oversikt over de viktigste områdene LearningLab kan bistå med til undervisning og kontorbruk. Dette inkluderer både brukerveiledninger på et utvalg programmer, i tillegg til oversikt over muligheter for undervisning og eksamen på BI.

Savner du noe eller ønsker du å diskutere dette, ta kontakt med oss. Se også pedagogikk-sidene Teaching Excellence for tips til hva programvarene kan brukes til.

 • itslearning

  Alle kurs på BI finnes på itslearning. Her kan foreleser legge ut innhold til studentene, gjennomføre arbeidskrav og legge opp til aktiviteter studentene selv kan gjøre.

  Les mer.

 • DigiEx

  DigiEx er BIs verktøy for å lage eksamensoppgaver, sensurere og gi karakterbegrunnelser. I tillegg gjennomføres stadig flere eksamener ved hjelp av DigiEx.

  Les mer.

 • Kahoot

  Kahoot er et sosialt læringsspill som brukes i klasserommet for å aktivisere og motivere studenter, for å teste kunnskap, for å repetere pensum og for å gi et morsomt avbrekk i forelesningen.

  Les mer.

 • Padlet

  Padlet er som en digital oppslagstavle. Den kan fungere fint for å drive brainstorming eller annen diskusjon og refleksjon med en klasse eller i et auditorium.

  Les mer.

 • Todaysmeet

  Med TodaysMeet kan lærerne lage en «backchannel» som kan benyttes som et samarbeidsverktøy for å diskutere og dokumentere klasseromsinteraksjon.

  Les mer.

 • Kom i gang med Twitter

  Twitter er for mange nok et nettsted som krever tid av deg. Så hva du kan få igjen for å bruke tid på Twitter? Og hvordan kommer du raskt i gang?

  Les mer.

 • Kom i gang med blogg

  Her får du tips for å raskt komme igang med blogg!

  Les mer.

 • Veiviser programvarer

  Veivisere for et utvalg av programvarene LearningLab supporterer. Finner du ikke programmet du trenger hjelp til? 

  Les mer.

Opphavsrett i undervisningen

Hva kan man lovlig bruke som pensum og legge ut til studentene av opphavsrettsbeskyttet materiale, og hva kan man vise i forelesninger? 

Les mer på bibliotekets sider.