Learninglab

Kom igang med Twitter

Twitter er for mange nok et nettsted som krever tid av deg. Så hva du kan få igjen for å bruke tid på Twitter? Og hvordan kommer du raskt i gang?

Gode grunner for å være på Twitter

 1. Delta i den offentlige dialogen med dine faglige meninger
  Jeg er opptatt av høyere utdanning generelt og undervisning spesielt og diskuterer gjerne med kollegaer fra andre institusjoner på Twitter. 
 2. Faglig oppdatering
  Ja, faktisk. Mine kollegaer fra fjern og nær på Twitter poster ofte artikler, undersøkelser, rapporter og bloggposter som jeg har faglig nytte av. Jeg leser gjerne andres bloggposter om disse undersøkelsene og rapportene også, og det er med på å sile hvilke rapporter jeg trenger å lese.
 3. Faglig diskusjon med studentene
  Er studentene dine på Twitter? Da kan du få dem i gang med å være faglige der. Få dem til å følge de store profilene i faget (som ofte er på Twitter), til å kommentere saker i media og reflektere over det de leser.

Jeg er overbevist - hvordan kommer jeg i gang?

 1. Gå til twitter.com og registrer deg. Vi anbefaler at du registrerer deg med fullt navn, bilde og en beskrivende biografi (på 140 tegn!), da er det enklere for andre å finne deg.
 2. Twitter anbefaler deg folk du kan følge. Vi anbefaler at du følger flere enn du tror du har lyst til å følge, og heller slutter å følge folk etter en stund, hvis de ikke hadde noe nyttig å komme med. Gi folk en sjanse.
 3. For å få følgere selv så er det å delta i diskusjoner og svare på andres tweets en god måte å gjøre det på. Folk liker generelt andre folk som deltar på like fot. Hvis du ikke er Jens Stoltenberg, da. Da følger folk deg uansett.
 4. Tweetsene til de du følger dukker nå opp i en strøm som oppdateres kontinuerlig. Hvis du vil svare på en tweet eller retweete den til dine følgere, så kan du klikke på tweetene og velge feks reply. Der kan du også velge en tweet som favoritt, som er muligheten i Twitter for å ta vare på tweets for senere.
 5. Trenger du mer tips og råd? Da kan du stikke innom senteret i A4!

Gå tilbake til:

Faculty Helpdesk

LearningLab forside