-
Nettstudier

13 tips til hvordan lykkes som nettstudent

Med nettstudier kan du studere når og hvor det passer best for deg - enten du er på reise, bor langt unna en skole eller bare vil studere i ditt eget tempo. Du kan velge mellom hele studier, eller blant en rekke frittstående kurs.

Hvordan lykkes som nettstudent

 1. Finn deg et studium du er motivert for. Skal du studere ved siden av jobb, og alle andre ting som skjer, er motivasjon viktig.
 2. Kom i gang med en gang semesteret starter. En dag i august er like viktig som en dag rett før eksamen i desember.
 3. Følg leseplaner som blir satt opp av nettlærer. Det gir deg en jevn progresjon gjennom semesteret.
 4. Finn den studieteknikken som passer deg best. 
 5. Les tidlig igjennom studieguiden for å få oversikt. Deretter kan man vurdere hvor aktivt man skal bruke den i det videre arbeidet.
 6. Skal du skrive en fagoppgave der man kan jobbe i grupper, er det anbefalt å gjøre det. Vær tidlig ute på itslearning med å komme i kontakt med mulige samarbeidspartnere. Det gjør nok samarbeidet enklere enn om man kun møtes over nettet.
 7. Vær forberedt på at du til tider ikke forstår noen ting og at det meste virker håpløst. Det er en naturlig del av læringsprosessen. Hvis du da ikke gir opp, vil du forhåpentligvis oppleve at brikkene faller på plass etter hvert.
 8. Vær aktiv på itslearning. Still spørsmål selv når det er noe du lurer på. Prøv også å svare på andres spørsmål dersom du føler deg kvalifisert til det. Man lærer mye av å hjelpe andre.
 9. Bruk det materiellet som legges ut av nettlærer på itslearning, både tekster og videoer.
 10. Kom raskt i gang med å løse tidligere eksamensoppgaver. Da får du et innblikk i hva slags type spørsmål som er vanlig å stille i det faget du tar.
 11. Møt opp på samlingene som tilbys. De er som regel veldig gode, og du møter andre studenter i samme situasjon som deg selv.
 12. Ta deg tid til å trene og sove!
 13. Ta deg tid til å være sammen med familie og venner. Men informer dem om at du studerer. Du må nok innse at det å studere vil måtte gå på bekostning av noen andre ting du gjerne skulle hatt tid til. Døgnet har dessverre bare 24 timer.