-

– Jeg kunne ikke lenger bare vært selvlært om det å drive egen bedrift, sier den tidligere fotballspilleren.

I likhet med mange andre spillere pådro seg en skade på banen. En dyktig osteopat fikk ham på bena igjen og vekket samtidig en interesse for faget.

– Jeg hadde vært hos flere andre terapeuter uten å bli bedre, men traff til slutt på en osteopat som kunne hjelpe meg. Jeg ble veldig interessert i yrket, og syntes det virket spennende. Derfor ble det osteopatistudier fremfor juss, da jeg skulle ta min første utdannelse, forteller han.

Tre klinikker på kort tid 

Torp Brørby hadde alltid hatt et ønske om å drive et eget firma og målet var å være sin egen sjef innen han var 40 år. Ti år før tiden er han nå daglig leder for ikke bare én, men tre klinikker som til sammen er LB Helse AS. De tilbyr tjenester innen fysioterapi, osteopati, og trenings- og kostholdsveiledning.

– En studiekamerat og jeg startet en klinikk allerede under studiene, mest som et prøveprosjekt, for å se om det var noe vi syntes var ålreit å jobbe med. Det fungerte veldig godt, så etter studiene økte vi størrelsen på virksomheten og leide et ordentlig klinikklokale i Oslo sentrum.

Mens de to kameratene var i gang med å flytte inn i det nye lokalet, fikk Severin tilbud om å starte opp en klinikk til på Gran på Hadeland, der han opprinnelig er fra.

– I tillegg jobbet både kameraten min og jeg som personlig trenere på Stabekk, og det dukket opp en mulighet til å leie lokaler der også. Så da hadde vi brått tre klinikker, ler han.

Å drive som osteopat er en krevende spagat mellom å være behandler på den ene siden, og å sikre at butikken går rundt på den andre siden. Severin brukte mye tid på å lete frem informasjonen han trengte, men innså at han trengte formell kunnskap om forretningsdrift dersom han skulle få de tre klinikkene til å virkelig blomstre.

– Jeg måtte ha mer kjøtt på beinet. Det var rett og slett begrenset hva jeg klarte å lese meg opp til selv. Jeg hadde et ønske om å gjennomføre videreutdannelse innen forretningsdrift, søkte litt rundt på nettet, og fant ut at Grunnutdanning i ledelse på BI dekket behovene mine.

Krevende kurs, men stor gevinst 

Før han tok fatt på kurset, var Severin bekymret for at han ikke skulle ha kapasitet til å gjennomføre på en god måte.

– Det er krevende å gjennomføre studier ved siden av fulltidsjobb. Det koster mye krefter, men lar seg absolutt gjennomføre.

Til tross for at det til tider var tungt å skulle kombinere studier og jobb, fikk Severin mye ut av videreutdanningen på BI. Han fikk også bekreftet at han allerede gjorde mye riktig i driften av klinikkene.

– For å ha en sunn og god drift har jeg måttet lese meg opp og finne frem til riktig informasjon, og smarte måter å gjøre ting på. Det var godt å få bekreftet at jeg var på riktig vei med tanke på de tingene jeg allerede hadde gjort, og samtidig få en faglig tyngde med i bagasjen, sier han.

– Fagene som inngår i kurset jeg tar er bedriftsøkonomi, personalledelse, samt logistikk og markedsføring. Foreløpig har jeg hatt mest praktisk nytte av det jeg har lært om bedriftsøkonomi, for vi må ha en sunn drift av klinikkene. Etter to år med pandemi peker pilene heldigvis riktig vei.

BI er for alle 

Som osteopat og helsepersonell er kanskje ikke Severin bildet mange har på den klassiske BI-studenten. Han mener imidlertid at BI er for alle, ikke bare de som har økonomibakgrunn.

– Jeg mener at kursene passer alle. Grunnutdanning i ledelse tror jeg er gunstig å ha uansett, om du skal være leder. Når man skal starte opp og drive sin egen bedrift, må man ha en mer dyptgående kunnskap enn det du kan google deg frem til. Den kunnskapen opplever jeg at jeg fikk på BI, sier han.

– Jeg kommer nok til å ta flere fag etter hvert, for jeg ser hvor nyttig det er for meg i den daglige driften av klinikkene.