-
Tilbake

Ofte stilte spørsmål

Logo picture

Hvordan søker jeg?  

På BI har vi løpende opptak til våre kurs og programmer, men vi anbefaler likevel at du søker så tidlig som mulig for å være sikret plass. Søknaden din behandles frem til studiet starter eller til det er fulltegnet. Søknaden i seg selv er ikke forpliktende. Avtalen er først økonomisk bindende når du har signert tilbud om studieplass.  

Hva er opptakskravene på BI?  

Dette varierer, men generelt stilles det krav til generell studiekompetanse. I noen tilfeller kan du også søke på bakgrunn av realkompetanse. Til våre masterprogrammer kreves det blant annet at du har fullført en bachelorgrad, tilsvarende 180 offentlig godkjente studiepoeng.  

Hvor mye koster det å studere på BI? 

Prisen for kurs, studier og programmer varierer avhengig av nivå, studiepoeng, utenlandssamlinger osv. På nettsiden til hvert kurs finner du informasjon om pris sentralt plassert.  

Hvordan kan jeg finansiere studiene mine?  

Studenter med minst 50 % studiebelastning (dvs. minst 15 studiepoeng per semester) er berettiget til å søke lån og stipend fra Statens lånekasse for utdanning. Over halvparten av våre studenter får også deler eller hele utdanningen finansiert av arbeidsgiver, ifølge en fersk studentundersøkelse.  

Hva slags eksamen er vanlig på BI?  

Noen kurs har individuell skriftlig eksamen, mens flere har en individuell hjemmeeksamen. På mange kurs og programmer er det ingen tradisjonell eksamen, men en avsluttende prosjektoppgave, som enten kan løses individuelt eller i grupper på inntil tre studenter. For å finne ut hva som er tilfelle med et kurs du er interessert i, kan du lese på kurssiden under «Eksamensform».  

Er alle kurs og studier på norsk?  

De fleste av våre kurs og programmer gjennomføres på norsk. Noen undervises på engelsk, mens andre kan ha enkelte samlinger, forelesning eller pensum på engelsk, for eksempel i forbindelse med utenlandsopphold.  

Fant du ikke spørsmålet du lette etter? Fortvil ikke, bare ta kontakt med oss hvis du lurer på noe mer. Vi gleder oss til å høre fra deg! 

  • Telefon: 464 10 000