Månedens alumni

Mennesker i fokus

Thomas Nordås, leder for Sopra Steria Business Consulting Scandinavia, og hans team har oppnådd suksess med en sterk og tydelig delingskultur.

Vi er hos Sopra Steria, et av Skandinavias raskest voksende IT-konsulentselskaper. Fra kontorene øverst i Postgirobygget, Norges høyeste kontorbygg, er det panoramautsikt utover byen.

Thomas har ledet Business Consulting-avdelingen siden 2013. I dag har avdelingen 180 konsulenter, og 13 av dem har en Master i ledelse og organisasjonspsykologi fra BI. Thomas er også en alumnus fra BI, med en MBA fra 2001.


- Vi har forstått at kundene også kjøper prosesser. Det har vært en enorm endring i bransjen de siste tre årene. Tidligere ble vi leid inn av IT-ledere, men i dag er det behov for IT-konsulenttjenester i alle typer avdelinger og organisasjoner. Jobben vår handler ikke bare om å bygge ny teknologi, men også om å bygge en ny kultur i organisasjonen – en kultur som er i stand til å håndtere den nye teknologien.

Business Profiles

The Power of Sharing

Hovedkontoret ligger i Paris, men Skandinavia drives fra Oslo. Et av Sopra Sterias viktigste kulturelle uttrykk er "Power of Sharing". De ansatte oppmuntres til å dele både gode og dårlige erfaringer med hverandre, noe som har gitt et solid grunnlag for tillit, åpenhet og ydmykhet.

Hvordan vil du beskrive organisasjonskulturen?
- Vi motiveres av kollegaers suksess, og ydmykhet er viktig. Det gjør oss nysgjerrige og ivrige etter å lære nye ting, og lære fra hverandre. Vi møtes også på fritiden, noe som utvikler både den enkelte og gruppen som helhet. I tillegg har vi ikke lenger assistenter, da vi ikke ønsker at noen skal gjøre andres jobb. Vi er svært opptatt av å sette individuelle mål og finne ut hva som motiverer den enkelte ansatte. Samtidig arbeider vi med coaching og støtte på alle nivåer i organisasjonen og har en forholdsvis stor andel ledere.

Dette er et fransk selskap, men kulturen høres mer skandinavisk ut.
- Vi er helt uavhengige og har utviklet vår egen kultur. Pulten min står blant alle de andre i avdelingen, slik at jeg kan følge med på hvordan vi ligger an. På denne måten er jeg tilgjengelig og kan delta uten å påvirke andres arbeid for mye – jeg er der for å hjelpe og for å skape struktur. Strukturer er avgjørende for en tydelig og sterk kultur. For meg er det avgjørende å vite hvor selskapets puls og styrke er, og hvor vi kan satse for fullt.

Det er mange konkurrenter der ute. Hvordan finner dere de rette folkene?
- Vi gir de ansatte muligheten til å skape sin egen rolle, basert på hva du er god til og hvor mye ansvar du ønsker. Men det sier seg selv at det har vært positivt at vi har blitt kåret til en av de tre beste store arbeidsplassene i Norge, tre år på rad.

 

 

 

- Det er utrolig dyktige mennesker som jobber her. Det er ingen partnere som  verner om sine egne oppdrag, og vi har fokus på kunnskapsdeling. Det føles virkelig som vi jobber for hverandre.

Synne Langeland
Business Consultant
Master i ledelse og organisasjonspsykologi 2013

 

 

 

- For tiden tar jeg til meg alt jeg kan av læring og griper hver eneste mulighet. Det er mye å lære, både av kunder og kollegaer.

Espen Haugen
Begynte som sommerintern i 2016, og ble tilbudt fast jobb som Junior Business Consultantfør han var ferdig med studiene.

Bachelor i medieutvikling og journalistikk 2013
Master i ledelse og organisasjonspsykologi 2017

 

 

 

-Det handler om teamarbeid og en kultur som gjør alle bedre. Det er heller ingen motsetninger mellom teknologi og organisatorisk utvikling; vi vet alle at disse aspektene må gå hånd i hånd hvis vi skal lykkes.

Benedicte Fjellanger
Consulting Manager
Master i ledelse og organisasjonspsykologi 2012