Aktivitetskalender

Hvordan lede en nasjon gjennom en global finansiell krise?

Webinar-serie: Å lede gjennom krisen

Folkehelsekrisen har ledet til en økonomisk krise vi aldri har sett maken til. Ingen deler av norsk næringsliv er uberørt. Hvilke virkemidler har Finansdepartementet og Norges Bank til rådighet, hvordan forsøker de å oppdatere seg og fatte de beste beslutningene i en slik kaotisk situasjon, og hvilke valg vil de sannsynligvis ta? Hvordan vil disse beslutningene påvirke din organisasjon og hva er det mulig å forberede seg på?

Vi inviterer deg til en spennende panelsamtale med tidligere konserndirektør Oslo Børs og styremedlem i Danske Bank Bente A. Landnes, partner i Artic Securities og tidligere statsekretær i Finansdepartementet Jon G. Pedersen og UiO-professor Karen Helene Ulltveit-Moes. Panelsamtalen innledes ved Prorektor Amir Sasson og moderes av førsteamanuensis Espen Henriksen, begge fra Handelshøyskolen BI. 

 

Husk å melde deg på webinaret for å kunne delta. 

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på alumni@bi.no

 

Praktisk info

  • Tid:fredag 3. april 2020 08.30 - 10.00
  • Sted:Webinar på Zoom
  • Kontakt:BI Alumni (alumni@bi.no)

Webinar-serie: Å lede gjennom krisen

BI og gode partnere setter fokus på sentrale sider ved Korona-krisen så vel som fremtiden. I en serie med webinar-samtaler møter du aktuelle og erfarne ledere i diskusjon med hverandre og skarpe hoder fra BIs fagmiljø. Vi jakter sammen på dypere innsikt og hvordan vi best kombinerer teori og praksis i en tid hvor det meste usikkert. Velkommen til gratis Webinar-serie med utspring fra Lederens Verktøykasse.

Bente A. Landnes

Bente A. Landsnes er tidligere kåret av Kapital som en av Norges mektigste kvinner. Hun var børsdirektør for Oslo Børs og konsernsjef i Oslo Børs VPS Holding fra 2006 til 2019. Hun var tidligere konserndirektør IT og betalingstjenester i DNB. Landsnes er nå bl.a styremedlem i Danske Bank.

Jon Gunnar Pedersen

Jon Gunnar Pedersen er partner i Arctic Securities og rådgiver for kapitalinnhenting, omstrukturering og transaksjoner for større norske virksomheter. Han var statssekretær i Finansdepartementet 2013–2015, og er partner i Arctic Securities siden 2007. Han regnes som en av de aller skarpeste hjernene i den norske finansnæringen og blir hyppig brukt som rådgiver for norske departementer og selskaper.

Karen Helene Ulltveit-Moe

Karen Helene Ulltveit-Moe er professor ved Økonomisk institutt, UiO. Ulltveit-Moe har spesielt forsket på internasjonal økonomi, skatte- og næringspolitikk. Hun har vært styremedlem i flere store bedrifter, blant annet Kverneland Group og REC, og medlem av bedriftsforsamlingen i Norsk Hydro. Hun har også vært medlem av flere offentlige utvalg, som Skauge-utvalget, Finanskriseutvalget, Europautredningen, Arbeidstidsutvalget og Havbruksskatteutvalget. Ulltveit-Moe er medlem av Norges Banks Hovedstyre.

Espen Henriksen

Espen Henriksen er Førsteamanuensis, Institutt for finans, Handelshøyskolen BI. BI. Før han flyttet til BI jobbet han ved University of California at Davis, University of California at Santa Barbara og for Norges Bank Investment Management. Henriksen har publisert i flere av verdens ledende økonomitidsskrifter.  Han har vært rådgiver for Finansdepartementet for utforming av referanseindeksen og prinsippene for forvaltningen av "Oljefondet".