Alumni

Kvinneløft i næringslivet – hva må til?

Skal vi løfte flere kvinner til topps i næringslivet, må vi endre kulturen, bildene og symbolene som møter oss. Donatella de Paoli gir råd om hvordan.

For kvinner som vil opp og frem i toppen av business, vil møterom med malerier av tidligere mannlige direktører i forgylte gullrammer være en synlig påminnelse om at veien fram dit ikke er noen dans på roser.

Skal næringslivet tiltrekke seg flere kvinner til topposisjoner og få dem til å bli der, holder det ikke med snakk og velmente personal-tiltak spesielt rettet mot kvinnelige ledere. Her trengs også en endring av organisasjonskulturen, hevder Donatella de Paoli, som er førsteamanuensis ved Institutt for Ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI.

Næringslivet har vært, og er fremdeles, først og fremst mannens verden. Tradisjoner bevares og forsterkes gjennom historiske, synlige uttrykk som styrerom, møbler, bilder og kleskoder som ikke appellerer like mye til kvinner som til menn. Organisasjonskulturen befestes og viser seg gjennom symbolske og synlige materielle forhold.

Donatella de Paoli gir konkrete råd om hva ledere kan gjøre for å fremme et kvinneløft i organisasjonen.

Lederens verktøykasse er en seminarserie ved Handelshøyskolen BI.
Fri deltakelse (NB! Begrenset antall plasser).

Program:
08.00 Frokost/registrering/mingling for deltakere
08.30-08.35 Åpning av seminaret.
08.35-09.15 Kvinneløft i næringslivet – hva må til? Førsteamanuensis Donatella de Paoli, Institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI.
09.15-09.30 Spørsmål og svar.

Sted: Auditorium vil skiltes fra hovedinngangen, Handelshøyskolen BI, Nydalsveien 37, Oslo.

Velkommen!

Praktisk info

  • Tid:fredag 30. november 2018 08.00 - 09.30
  • Sted:BI - campus Oslo
  • Kontakt:Mette Winger Eide (alumni@bi.no)