Nyhetsarkiv 2016

BI-studenter fikk andreplass i Harvard-konkurranse

På bakgrunn av en analyse av den japanske animasjonsindustrien, fikk tre BI-studenter nylig en andreplass i konkurransen om beste prosjektoppgave ved Harvard Business School. Prisen består av et diplom undertegnet av strategiprofessor...

Prisdryss på Master of Science-graduering

8. desember mottok årets avgangsstudenter sine vitnemål under Master of Science-gradueringen ved BI. Under seremonien ble de beste studentene kåret, til stor glede for vinnerne.

BI klatrer på prestisjetung rangering

Handelshøyskolen BI oppnår dette året en 35. plass på den årlige Financial Times European School Rankings 2016. Dermed har BI klatret 27 plasser de siste fem årene.

Retail 2026

02.12.2016

Retail 2026

En Odd Gisholt i storform inviterte tirsdag til seminar med debatt på sin egen 70-årsdag. Seminaret Retail 2026 samlet noen av bransjens tungvektere på BI til ære for jubilanten.

Første kull i mål

02.12.2016

Første kull i mål

I samarbeid med Hæren har BI utviklet et masterstudium med spesialisering i sikkerhetsledelse og kulturforståelse. Nylig hadde programmets første kull sin avsluttende studiesamling.

Ønsker flere forelesere med praktisk erfaring

BI-student Nora Krokan (22) mener forelesere med erfaring fra næringslivet oftere blir forbilder. NHO vil ha næringslivstopper som undervisende professorer på heltid. Det skriver Dagens Næringsliv.

Tre av ti toppledere fra BI

Hele 32 prosent av topplederne i Norges 200 største bedrifter har studert ved Handelshøyskolen BI når vi inkluderer etter- og videreutdanning. BI er dermed den utdanningsinstitusjonen i Norge som har utdannet flest toppledere.

BI-professor med i regjeringens varslingsutvalg

Regjeringen har satt ned et ekspertutvalg, som skal jobbe med varslingsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven. Professor ved Handelshøyskolen BI, Stig Berge Matthiesen, er en av medlemmene i utvalget.

Nå heter det Creative Industries Management

Kreative næringer vektlegges i omstillingen av Norge etter oljen. BI tilbyr nå et mer målrettet studium som vil styrke denne næringen.

Toppleder for en dag

Nylig fikk 32 unge ledertalenter fra hele landet muligheten til å være toppleder for en dag. BI-studentene Brage Eriksen (23) og David Netland Söderström (18), var to av de heldige som kom gjennom nåløyet.

Premiere for Rektorpodden – en ny podcastserie fra rektor

Denne uken ble den første episoden av Rektorpodden lansert, en podcast som skal øke samspillet mellom næringsliv, faglige og studenter ved BI. Hør første episode her.

Elin Borrebæk ansatt som ny digital direktør ved BI

Borrebæk (40) kommer fra stillingen som direktør for porteføljestyring og prosjektutvikling ved Telenor, og tiltrer arbeidet som digital direktør ved BI 1. februar 2017.

BI etablerer internasjonalt Advisory board

Handelshøyskolen BI etablerer internasjonalt Advisory board (IAB) bestående av fremtredende næringslivsledere, professorer og tidligere studenter som skal gi råd om skolens videre internasjonale satsing.

En historisk fredag

28.10.2016

En historisk fredag

Fredag 21. oktober var det duket for vitnemålsutdeling for BIs første kull på masterprogrammet i Helseledelse. Under seremonien var blant annet helse- og omsorgsminister Bent Høie tilstede.

Norsk-Ukrainsk Business Forum 2016

Storstilt besøk fra Ukrainas president Petro Poroshenko på BI forrige uke.

Amir Sasson blir direktør for eksternfinansiert forskning og innovasjon

Sasson skal i sin nye rolle være en strategisk drivkraft for BIs eksternfinansierte forskning

Aksjelovutvalgets hovedkonklusjoner

BI har spilt en viktig rolle i aksjelovutvalget. Tore Bråthen og Stine Winger Minde presenterte hovedpunktene på fredag etter innstillingen ble overlevert næringsministeren.

Internasjonalt fagseminar: Frigjørende helseledelse

Engasjerende ledelse av høykompetente medarbeidere, mot en stadig mer dynamisk og ukjent fremtid er en gjennomgående utfordring. Det forventes god styring, støttende ledelse og samtidig innovativ utvikling av tjenestene.

BI høyest rangert i Norden på ny Financial Times rangering

BI-Fudan MBA-programmet kommer på 39. plass på Financial Times' rangering av de 100 beste MBA-deltidsprogrammene i verden. Samtidig rykker BI EMBA programmet opp fem plasser på den prestisjefylte listen.

Norsk-Ukrainsk Business Forum 2016

Tirsdag 18. oktober gjester statsminister Erna Solberg og Ukrainas president Petro Porosjenko Handelshøyskolen BI, for å delta på et arrangement i regi Norsk-Ukrainsk handelskammer.

Belønnes for gode resultater

I forslaget til statsbudsjett for 2017 mottar Handelshøyskolen BI 302,9 millioner kroner. Dette utgjør en økning på 25,3 millioner kroner fra 2016.

Populær Styrekonferanse

Konsernsjef Thomas Wilhelmsen (42) og hans far Wilhelm Wilhelmsen (72) åpnet BIs Styrekonferanse 2016 og delte sine erfaringer om eierskap gjennom 155 år og fem generasjoner. Temaet for dagen var god eierstyring.

Nordic Business Forum Shanghai 2016

Hvordan kan nordiske selskaper anvende sine konkurransefortrinn i Kina?

Utnevnt til æres-professor ved Fudan

Professor Emeritus og tidligere rektor på BI Jørgen Randers, er mest kjent for sitt dype engasjement i miljøspørsmål og klimaproblematikk. I kraft av dette har han blitt utnevnt til æresprofessor ved Fudan.

Best på Bachelor

19.09.2016

Best på Bachelor

7. og 8. september mottok over 400 ferdigutdannede studenter sitt vitnemål under bachelor-gradueringen ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Under seremonien ble årets beste bachelorstudenter kåret, til stor glede for vinnerne.

Verdien av videreutdanning

Handelshøyskolen BIs ferske arbeidsmarkedsundersøkelse viser at studenter som har tatt gradsgivende videreutdanning både øker i lønn og rykker opp i høyere stillinger etter avsluttede studier. Det skriver Finansavisen.

BI mest populær blant kommuneansatte

Av de private utdanningsinstitusjonene er det Handelshøyskolen BI som skolerer kommunal sektor mest. Det viser Kommunal Rapports Leverandørdatabase.

BI blant de 90 beste på global FT-rangering

Handelshøyskolen BI oppnår en 71. plass på Financial Times’ rangering av verdens 90 beste Masters in Management programmer 2016. BI konkurrerer her med sin Master of Science in Business (Siviløkonomstudiet).

BI og Statoil satser på energi

Statoil har fornyet forskningssamarbeidet med Handelshøyskolen BI om petroleums– og energiøkonomi. Avtalen gir et bidrag på 5 millioner kroner årlig og gjelder for perioden 2017-2021.

Hendelse under studentarrangement

Informasjon vedrørende hendelse under studentarrangement.

Fra masterstudent til konsulentlykke

Nye tall fra Econa viser at over 37 prosent av ansatte innenfor typiske konsulentbransjer opplever at de i svært stor grad har kapret drømmejobben. Det mener også Silje Fålun, som startet som konsulent i EY nå i høst.

Ny ledertrening for utdanningssektoren

Denne uken markerte startskuddet for BIs storsatsing innen utdanningssektoren.

Gode jobbmuligheter for masterstudenter

Det er et godt arbeidsmarked for de som velger å ta en økonomisk- og administrativ utdanning, viser en ny rapport fra NIFU.

Emma danket ut 3000 søkere

Møt studenten som får «A Flying Start» i Norge og ved Handelshøyskolen BI.

Marius Eriksen blir ny divisjonsdirektør for BIs heltidsstudier

Eriksen (51) kommer fra stillingen som direktør for strategisk økonomistyring ved Handelshøyskolen BI, og tiltrer stillingen som divisjonsdirektør i løpet av høsten 2016.

Reisen mot drømmejobben starter nå

Velg en skole med høye ambisjoner. Det er mitt viktigste råd til deg som kommende student.

Vil lære skandinavisk forretningskultur

I sommer skal over 120 studenter fra 40 ulike universiteter på skolebenken for å lære mer om skandinavisk og norsk forretningskultur.

Studenter utfordrer utleiemarkedet

Studenter fra Handelshøyskolen BI har gått sammen med Kirkens Bymisjon om et prosjekt som ønsker å utfordre det etablerte boliguteleiemarkedet i Oslo.

Overrakk næringspolitiske råd til kulturministeren

På vegne av næringspolitiske råd for kulturell og kreativ næring, overleverte BI- professor Anne-Britt Gran kulturministeren seks konkrete innspill for å styrke kreativ næring i Norge.

Eksamensoppgaven som ble til en halv million

Det som begynte som en eksamensbesvarelse for tre år siden har nå mottatt 500 000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge. Tre BI-studenter tok innovasjonsteori med seg ut av klasserommet og inn i praksis.

BI får internasjonal anerkjennelse for nettbasert utdanning

Handelshøyskolen BI ble denne uken akkreditert med EFMD Online Course Certification System (EOCCS) for nettbaserte kurs. Det etablerer BI som en ledende internasjonal utdanningsinstitusjon som lykkes med å ta i bruke framtidens...

En investering som ikke kan måles i kroner og øre

- Arbeidsgiveren min har som policy å ikke dekke utdannelse for de ansatte. Det er helt greit, men det stopper ikke meg fra å gjøre det på egen hånd, sier EMBA-student Trude Tingvoll til Dagens Næringsliv.

BI fortsetter å klatre på prestisjetunge rangeringer

På Financial Times’ årlige rangeringer for Executive Education klatrer BI henholdsvis ni og fire plasser. De siste tre årene har BI dermed klatret 23 plasser for bedriftsinterne programmer, og 12 plasser for kortvarige videreutdanningspr...

På rett sted til rett tid

I kaffekøen på et nettverkstreff for alumni traff Karen Marie Gunnerud sin nye arbeidsgiver. I dag har hun drømmejobben i KPMG.

Økende etterspørsel etter internasjonale studenter

Blant BIs internasjonale studenter er tre av fire i jobb innen seks måneder etter endt studium. Hele 70 prosent av disse jobber for norske selskaper.

FINN.no finner fornøyde kunder

Nettstedet FINN.no har Norges mest fornøyde kunder. DNB får bank av kundene sine, og er banken med de minst fornøyde kundene. Det viser Norsk Kundebarometer fra Handelshøyskolen BI.

Den atypiske stjernestudenten

Magnus var en helt vanlig elev på videregående, i dag sikter han mot en jobb i en av verdens tøffeste bransjer, han vil jobbe i finansbransjen i London. - Jeg tror mye handler om å være effektiv, målbevisst og ha gode rutiner.

– Hvis jeg er den smarteste i rommet, er jeg i feil rom

Helt fra han var liten ville han bli best i det han drev med. Han tok alltid utfordringer på strak arm og oppholdt seg på et tidspunkt mer utenfor komfortsonen enn inni.

Flere vil studere entreprenørskap og markedsføring

Årets søkertall til Handelshøyskolen BI viser størst økning for masterstudiet i strategisk markedsføringsledelse og bachelorstudiet i entreprenørskap og økonomi.

Internasjonale stipender til toppstudenter

Toppstudentene Nikolai Hermann Skeie Wiencke (22) og Kristian Erichsen (22) skal begge til Cass Business School neste år, og det etter invitasjon fra London.

«Fra kald vinter til blomstrende vår»

Det var tema for redertopp Elisabeth Griegs foredrag til studentene på "Rektor inviterer". - Vi i rederinæringen er definitivt i vinteren, fortalte Grieg.

Rektors råd til nye studenter

Hva er viktig for deg når du skal velge utdanning, spør rektor Inge Jan Henjesand kommende studenter.

«Vi trenger arbeidsplasser som betaler skatt og som skaper verdier»

31. mars besøkte næringsminister Monica Mæland Handelshøyskolen BI for å snakke om en verden i forandring og en økonomi i omstilling. Se foredraget her.

BI på By:Larm

04.03.2016

BI på By:Larm

I sammenheng med BIs sponsorat av By:Larm holdt studenter fra tre forskjellige linjer en workshop for artister og gjester på festivalen.

BI-studenter imponerte sentralbanksjefen

I første runde av Norges Banks casekonkurranse ga BI-laget «Spot on» sentralbanksjefen de beste rådene, og sikret seg gullbilletter til finalen. - Jeg er imponert over hva de har fått til, sier sentralbanksjefen.

Flest toppledere fra BI

BI leverer flest toppsjefer til Norges 500 største selskaper, foran både NHH og NTNU. Det viser en ny topplederundersøkelse publisert i Dagens Næringsliv mandag 29. februar.

Politikerne lærer av BIs faglige

En rekke av BIs forskere har den senere tiden blitt invitert inn i diverse offentlige ekspertutvalg. Invitasjonene er en anerkjennelse av BIs faglige ekspertise på ulike områder.

Serbisk suksess på BIICC

Serbiske Bowtie Consulting vant da Handelshøyskolen BI – campus Oslo var vertskap for sin første internasjonale casekonkurranse.

BI-studenter ga Telenor de beste rådene

Studentlag fra BI, NHH og NTNU prøvde seg som konsulenter i et døgn i Bekks casekonkurranse. Oppdragsgiver var Telenor Norge og oppgaven var å sikre Telenor en solid kundebase fremover.

Solide tall for nyutdannede BI-studenter

Til tross for dårligere tider i norsk økonomi viser BIs ferske arbeidsmarkedsundersøkelse at etterspørselen etter BI-studenter holder seg stabilt god.

Sikter mot USA og treffer

Han fikk nettopp prisen “Outstanding Academic Title 2015” av American Library Association. Per Espen Stoknes sin forskning begynner å få fotfeste i det landet han mener trenger den mest.

Forelsket i Norge

26.01.2016

Forelsket i Norge

Frederik (27) drømmer ikke om å bli administrerende direktør om ti år, men fortsetter han karrierestigen i samme tempo som i dag, spørs det om det ikke skjer likevel.

BI vant Sølvtagg for desember

"A Flying Start", BIs første internasjonale rekrutteringskampanje, vant pris for digital markedsføring.

Kombinerte karriere med MBA - gjorde karrierehopp

I følge arbeidsmarkedsundersøkelsen for etter- og videreutdanning får omlag halvparten av studentene på BIs Executive Master of Business Administration (EMBA) høyere stilling etter studiet.

BI-profiler skal vurdere aksjeandelen i oljefondet

Professor Hilde C. Bjørnland og førsteamanuensis Espen Henriksen er en del av Regjeringens utvalg som skal vurdere aksjeandelen i Statens pensjonsfond utland (SPU), populært kalt oljefondet.

Tør vi sladre på sjefen?

Hvordan oppfører ansatte seg når deres egne ledere jobber mot dem? Tør de å si ifra, eller lar de det bare fare på bekostning av egen trivsel? Dette er spørsmål Jon Emil Tanum Dahl og Victoria Iselin Svendsen stilte seg i sin masteroppgave.

«På de skrå bredder»

BI-professor Sigrid Røyseng har ledet ekspertutvalget som mandag 14. desember la frem den mye omtalte rapporten som evaluerer Den Norske Opera & Balletts kunstneriske kvalitet og ressursutnyttelse.

Best på BI

16.12.2015

Best på BI

Torsdag 10. desember mottok over 300 ferdigutdannede studenter sitt vitnemål under Master of Science-gradueringen ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Under seremonien ble årets beste Master of Science-studenter kåret, til stor glede for...

Rekruttering av internasjonale toppstudenter

Lørdag 12. desember viet Dagens Næringsliv hele sin lederartikkel til BIs nye kampanje for rekruttering av internasjonale studenter. Les BIs tilsvar her.

Del denne siden:

Til toppen