Arrangement

Åpent Forum med Gudmund Hernes

i samtale med Kristin Skogen Lund om liv og ledelse.

Kristin Skogen Lund (1966) er flere ganger kåret til den mest innflytelsesrike i norsk næringsliv. Som leder av NHO er hun sammen med statsminister Erna Solberg og LO-leder Gerd Kristiansen del av troikaen på toppen av den norsk trepartsmodellen.

Hun er en varm forsvarer av denne modellen – i den grad at hun også kritiserer en potensiell ny statsminister, Jonas Gahr Støre, for å knytte for sterke bånd til én av partene, LO. Så Kristin Skogen Lund er ikke redd for å være kontroversiell, selv om hun ikke unødig ypper til kamp.

Noen av kontroversene skyldes at jobben hennes er motsetningsfylt. Hun skal mane til moderasjon – og hun skal forsvare at næringsledere får bonuser selv når arbeidstakerne må avfinne seg med et nulloppgjør. Hun skal forsvare både en åpen økonomi – og ordninger som gjør at norske bedrifter forblir i Norge. Hun skal forsvare belønning av høy kompetanse – og skape rom for dem som faller utenfor ordinære jobber. Hun skal forsvare effektiv bruk av høykvalifisert arbeidskraft – og har engasjert seg sterkt for utvidet pappapermisjon.

I norsk næringsliv har hun vært en nomade, med lederstillinger i Unilever og Coca Cola. Hun har vært ansvarlig redaktør i nettportalen Scandinavia Online og Billedbyrået Scanpix Norge. Hun har vært administrerende direktør i Aftenposten og konserndirektør i Telenor. Mangfoldigheten i kompetanse og interesser kommer også til uttrykk i at hun har vært styremedlem i stiftelsen Det Norske Kammerorkester og er styreleder i Oslo Filharmonien.

Hun er oppvokst i Oslo, men studerte økonomi ved University of Oregon, og har en MBA fra INSEAD i Fontainebleau.

Hvilke erfaringer har hun gjort på veien for egen del, og hvilke lærdommer kan hun trekke som er gyldig for andre?

Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte. Vennligst meld deg på til anne.c.thestrup@bi.no innen mandag, 8. mai.

Praktisk info

  • Tid:tirsdag 9. mai 2017 09.00 - 10.45
  • Sted:BI - campus Oslo, Auditorium C2-060
  • Pris:Gratis
  • Påmeldingsfrist:8. mai
  • Kontakt:Anne-Christine Thestrup (anne.c.thestrup@bi.no)