Arrangement

BIs statsbudsjettseminar 2018

BI arrangerer fredag 13. oktober aktuelt seminar om Statsbudsjettet for 2018. Ole Gjems-Onstad og Hilde C. Bjørnland vil gi sine faglige vurderinger av regjeringens budsjettforslag.

Arrangementet streames i sin helhet. Trykk her for å følge med.

BI DEBATT: Statsbudsjettet 2018

Torsdag 12. oktober 2017 vil finansminister Siv Jensen presentere regjeringens forslag til statsbudsjett o for 2018 i Stortinget.

Dagen etter, fredag 13. oktober, arrangerer BI sitt årlige statsbudsjettseminar. Professorene Hilde C. Bjørnland og Ole Gjems-Onstad ved Handelshøyskolen BI presenterer sin faglige vurderinger av forslaget til statsbudsjett.

Program:

09.00-09.05 Åpning og velkommen

Rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI

09.05-09.35 Hvilke signaler gir årets budsjett om skatteprofilen til Regjeringen Solberg II?

Professor Ole Gjems-Onstad, Handelshøyskolen BI

Vil budsjettet avspeile en utfordrende parlamentarisk situasjon, eller vil det ha en klar blå-profil som et utgangspunkt for forhandlinger? Fortsetter skattelettelser, og med hvilken profil – rettet mot alle i Fremskrittspartistil eller med et fokus på næringslivet og bedriftseiere? Formuesskatten er fortsatt en akilleshæl – følger Regjeringen Solberg II opp med forslag om unntak for arbeidende kapital som det kan være støtte for i Stortinget?

09.35-10.05 Statsbudsjett 2018: Godt tilpasset oppsvinget i økonomien?

Professor Hilde C. Bjørnland, Institutt for samfunnsøkonomi ved Handelshøyskolen BI.

Norsk økonomi har snudd oppover etter oljenedturen. Det er mindre behov for en ekspansiv finanspolitikk. Klarer regjeringen å stramme inn i oljepengebruken? Og hvordan gjør den eventuelt det? Hvordan har oljepengebruken økt i denne nedturen sammenlignet med tidligere nedturer? Mer ekspansivt nå enn før?

10.05-10.30 Spørsmål fra deltakerne.

Arrangementet er åpent for alle. Gratis deltakelse. Begrenset antall plasser.

Praktisk info

  • Tid:fredag 13. oktober 2017 09.00 - 10.30
  • Sted:Rom A2-030, BI - Campus Oslo, Nydalsveien 37, Oslo
  • Pris:Gratis
  • Kontakt:Audun Farbrot (audun.farbrot@bi.no)