Event

Persson Seminaret 2018

Global Supply Chain Management

Handelshøyskolen BI og LOGMA inviterer til årets Persson seminar 1. mars. Årets tema er Global Supply Chain Management. Seminaret er en møteplass mellom akademikere og praktikere over et tidsaktuelt tema.                 

Meld deg på gjennom Alumiportalen innen tirsdag 27. februar 2018

Praktisk info

 • Tid:torsdag 1. mars 2018 11.30 - 16.00
 • Sted:BI-campus Oslo
 • Påmeldingsfrist:27.02.2018
 • Kontakt:Irmelin Vivienne (irmelin.vivienne@bi.no)

Program

 • Tid
 • Tittel
 • Foredrags­holdere
 • Oppmøte med servering og mingling

 • Velkommen og introduksjon til seminaret

  Foredrags­holdere

  Bente Flygansvær, Førsteamanuensis, Handelshøyskolen BI

 • Internasjonaliseringen av transport- og logistikknæringen- og virkninger for næringslivet

  Foredrags­holdere

  Are Kjensli, adm.dir., NHO Logistikk og Transport

 • Off the road, into the future - a multimodal journey

  Foredrags­holdere

  Are Gråthen, adm.dir., Samskip

 • Oslo lufthavn - Størst vekst i verden på flyfrakt

  Foredrags­holdere

  Martin Langaas, Director Traffic Development & Cargo, Avinor og Oslo Lufthavn

 • Pause

 • Hvordan Swix møter utfordringer og nye trender i utvikling av sin globale Supply Chain

  Foredrags­holdere

  Per Henning Grimsrud, Chief Supply Chain Officer, Swix Sport AS

 • Hva gjør Felleskjøpet innen logistikk for å møte konkurransen utenfra?

  Foredrags­holdere

  Per Kenneth Øye, Logistikksjef, Felleskjøpet Agri SA

 • The future of Supply Chain Management

  Foredrags­holdere

  Lasse Jonasson, Senior rådgiver & Futurist, Instituttet for fremtidsforskning, København

 • Oppsummering og avslutning

Are Kjensli er adm. direktør i NHO Logistikk og Transport siden 2014. Han har tidligere erfaring som adm. direktør i CargoNet AS og i Bakehuset Norge AS, og bl.a. som logistikkansvarlig i Coca-Cola Drikker AS og Lillehammer Olympiske Organisasjonskomite. Kjensli er utdannet på Krigsskolen, Linderud, han er driftsøkonom og har også utdanning fra INSEAD i Frankrike.

Are Gråthen er ansvarlig for Samskip-konsernets aktiviteter i Norge, herunder også Nor Lines som nylig ble inkludert i konsernets eierskap. Med en lang og bred bransjeerfaring fra inn-og utland i bagasjen, er Gråthen en ivrig og engasjert pådriver i kampen om å flytte mer godstransport fra veg til sjø, internasjonalt og nasjonalt i Norge. Med Samskips unike verktøykasse for hånden, er forutsetningene definitivt tilstede for videre utvikling av multimodale og bærekraftige transportløsninger for fremtiden.

Martin Langaas, Director Traffic Development & Cargo, Avinor og Oslo Lufthavn. Martin har jobbet i Avinor siden juni 2016. Ansvarlig for utvikling av nye ruter og eiendomsaktiviteter relatert til cargo og passasjervekst på Oslo lufthavn. Leder prosjektet som bygger verdens største sjømat terminal på Oslo Lufthavn, planlagt åpnet i 2020. Har lykkes med å gjøre Oslo Lufthavn til Nord-Europas største frakthub, og sørget for 37,5% vekst på cargo gjennom OSL første år i jobben. Martin har bakgrunn fra salg og logistikk siden 2007, og hadde da ansvar for å ekspandere business til utenlandske markeder. Utdannet i Norge og Australia innen salg og marked. Var i forkant av dette profesjonell syklist i 6 år. 

Per Henning Grimsrud har jobbet i Swix Sport AS siden 2008, de siste tre årene innen supply chain og operations. Han bred erfaring innen supply chain, logistikk og distribusjon som leder og konsulent fra Hartmark Consulting AS, Posten Norge og Iveco Norge AS. Erfaringen inkluderer styring og ledelse av store og komplekse prosjekter/programmer. Fellesnevner for arbeidet har vært gjennomføring av større endringsprosesser med fokus på resultatforbedringer. Per Henning har en MBA og bachelor grad i Industrial Management fra University of Wyoming, USA.

Per-Kenneth Øye er Logistikksjef i Felleskjøpet Agri SA. Felleskjøpet Agri SA er en stor logistikkaktør og kjøper blant annet transport- og lagertjenester for nærmere 1 mrd pr år. Han er første logistikksjef i selskapet med ansvaret for transport, lager og operativt innkjøp innenfor alle Felleskjøpets forretningsområder. Han har vært i Felleskjøpet i 7 år, men har hatt en rekke ulike lederroller i transportbransjen de siste 18 årene. Per-Kenneth er utdannet innen transportøkonomi fra Høgskolen i Molde og er MSc/Siviløkonom med spesialisering i Logistikk fra Universitetet i Växjö.

Lasse Jonasson er futurist og senior rådgiver ved Københavns Institutt for Fremtidsstudier (CIFS). Lasse jobber med større organisasjoner og langsiktig strategisk utvikling gjennom scenario planlegging, trend analyser og organisasjoners resiliens. Han har jobbet med en rekke prosjekter innen globale supply chains, transport, infrastruktur og veiprosjekter, cargo og shipping. Han har tidligere erfaring fra finanssektoren med risk management og teknologi implementering, samt som profesjonell syklist. Lasse har en mastergrad i Economics. 

Bente M. Flygansvær er førsteamanuensis ved Institutt for Regnskap, Revisjon og Foretaksøkonomi på Handelshøyskolen BI, Oslo. Hun tok sin doktorgrad ved Norges Handelshøyskole i 2006. Hennes forskning og undervisning er innen sustainability, distribusjon og supply chain management. Hun har logistikkerfaring både fra privat og offentlig sektor. Bente har vært styremedlem i LOGMA siden 2011.