Frokost med avvik

3. oktober 2007

Fredag 28. september ble det invitert til kunnskapsfrokost på Handelshøyskolen BI. Øverst på menyen sto ”Kaos og Innovasjon” servert av høyskolelektor Steinar Bjartveit

BI inviterer med jevne mellomrom til Kunnskapsfrokost, hvor deltagerne får faglige smakebiter fra BIs ulike Master of Management program. Denne fredagen var det Master og Management-programmet ”Consulting” som ble presentert. Her er Bjartveit programansvarlig  sammen med Tor Grenness.

Det var mange som hadde tatt turen til kunnskapsfrokosten for å høre Steinar Bjartveits teorier om hvordan tradisjonelle ledelsesmodeller kan kjøre organisasjoner ”rett i grøfta”.

Hindrer utvikling
Dagens ledelsesparadigmer er basert på tradisjonelle ledelsesmodeller med flytdiagram og firefeltstabeller som forutsier enkle og oversiktlige årsakssammenhenger i organisasjoners liv. Det er en slik ledelse høyskolelektoren mener er feil og hindrer utvikling.

Med henvisninger til ”Forrest Gump” og ”Slidings Doors” fra filmens verden, forklarte Bjartveit hvordan en liten forandring kan gjøre store utslag i sluttresultatene. Han mener at dagens ledelsesparadigmer er styrt av troen på målstyring og kontroll, og at frykten for den lille forandringen hindrer innovasjon.

Forandring fryder
- Skal du ha utvikling må du ha variasjon, sier Bjartveit. Han mener mennesket ikke er skapt til planlegging, og sammenligner troen på målstyring og kontroll med troen på å holde nyttårsforsetter gjennom et helt år. Han ble møtt av rungende latter fra salen da han uttalte at som Adam og Eva spiste eplet, er mennesket dømt til å spise sjokoladekaka som smiler til deg i glassdisken i kantina etter noen uker med salatblader og gulrøtter.

Med avvik kommer det kreative. Bjartveit fortalte de fremmøtte historiene om hvordan tilfeldigheter har gitt oss kroneisen og polaroidkameraet. Ved å være åpen for forandringer kan det føre til suksess for organisasjoner og bedrifter.

Du kan også se alle nyheter her.