Vel blåst i Fellesforbundet

15. oktober 2007

14 journaliststudenter fra BI avsluttet Prosjekt Fellesforbundet før helgen. Den siste av sju papiraviser ble trykket fredag morgen. Studentene laget nettavis hver dag under Fellesforbundets landsmøte 6. til 11. oktober.

Hver dag fra morgen til kveld laget studentene nettavis. De har også produsert fem videoreportasjer, som ble sendt på web-tv på nettavisen.

Journaliststudentene har hatt egen redaksjonsdesk i Folkets Hus under landsmøtet, med stort BI-banner med informasjon om journaliststudiet. BI-journalistene har også vært frontet med egen logo på nettavisen og på web-tv. Papiravisene er blitt lagt på bordene til de nesten 1000 deltakerne hver morgen, Nettavisen og web-tv ble distribuert til alle Fellesforbundets 160.000 medlemmer og andre interesserte.

- Dette er det første flermediale prosjektet vi har gjennomført på utdanningen. Tilbakemeldingene fra brukerne har vært svært gode! sier ansvarlig redaktør og fagansvarlig Jo Bech-Karlsen. - Studentene har klart å sette dagsorden flere ganger, og det har stadig vært vist til avisen fra landsmøtets talerstol. Sånt er gøy!

Arbeidsdagene har vært lange, for noen ofte 12 timer, ja, en dag 17 timer, da landsmøteavisen også skulle dekke landsmøtefesten onsdag. Da sto trykkerne i Aktuell Trykk og trippet mens studentene skrev og bildebehandlet for harde livet! - Uansett - dette var et helt nødvendig pilotprosjekt. Uten å gå inn i den flermediale virkeligheten blir studiet vårt raskt akterutseilt!, sier Jo Bech-Karlsen.

Du kan også se alle nyheter her.