Tilbyr Double degree

27. februar 2008

Fra høsten tilbyr Handelshøyskolen BI en ”Double Degree” innen finans og samfunnsøkonomi. Studentene tilbringer 50% av studietiden på BI, og 50% hos en av skolens internasjonale samarbeidspartnerne. Etter studiene blir de belønnet med to vitnemål på én mastergrad.

Double Degree-programmet er et av virkemidlene i BIs offensive internasjonale strategi for perioden 2007 til 2010. Studentene kan velge mellom studier i Amsterdam, Ljubljana eller Barcelona.

Hjelp til kvalitetssikring


- I dag er det svært mange norske studenter som studerer i utlandet. Som hodejeger, og for arbeidsgivere, kan det være en stor utfordring i å vite noe om kvaliteten på de ulike studiestedene. En av styrkene med en Double Degree er at det blir lettere å forholde seg til karakterer og vurdere kandidatene, fordi utdannelsen er fra to anerkjente lærersteder, sier Kristian Lennertzen i rekrutteringsbyrået Capus Executive.

- Kontakten med næringslivet vil alltid være viktig i løpet av studietiden. Derfor er det en stor fordel at deler av studietiden tilbringes i Norge. En Double Degree sikrer deg denne muligheten, samtidig som det å reise utenlands er en nyttig erfaring, sier Lennertzen.

Tiltrekker flere studenter

Dean for masterprogrammene ved BI, Ulf Henning Olsson, har omfavnet Double Degree-filosofien.

Ulf Henning Olsson, Dean ved BIs Masterprogrammer- Målet mitt er at alle Master of Science-programmene skal ha en Double Degree-mulighet. Fordelene med dette er at vi kan få en økning i antall høyt kvalifiserte internasjonale studenter på BI, samtidig som at samarbeidsavtalene vil gjøre BIs masterprogrammer mer attraktive i Norge, sier Olsson.

- I tillegg krever Double Degree-programmene en sterk involvering fra fagmiljøet, noe som også kan føre til interessante forskningsmuligheter, sier Olsson.

Det er masterstudenter innen finans og samfunnsøkonomi som først får muligheten til å reise utenlands. Samarbeidsavtalen innebærer også at BI kan motta studenter fra de utenlandske universitetene.

Du kan også se alle nyheter her.