BI-studenter hjelper barn i Etiopia

17. april 2008

Engasjerte BI studenter fikk inn 60 000 kroner fra bøssene under innsamlingsaksjonen ”Utdanning redder liv”. Pengene som samles inn vil gå til to skoler i Etiopia.

Handelshøyskolen BI ønsker å sette fokus på humanitært arbeid gjennom en årlig innsamlingsaksjon. Aksjonen er et samarbeid mellom BI, Redd Barna og SBIO. Forrige uke var de første bøssebærerne stasjonert ute i Oslos gater. De delte også ut gratis Redd Barna-brød og boller, hvor mottageren selv kan velge beløpet de ønsker å gi. Hele 60 000 kroner ble samlet inn i løpet av de første dagene. I tillegg har de fått inn penger fra bedrifter. Blant annet har Accenture gitt aksjonen 50 000 kroner.
 
 – Etter å ha oppdaget et engasjement og en vilje til å hjelpe andre, satte flere studenter i gang arbeidet med å opprette en egen gruppe på BI. Det begynte med et frivillig engasjement på asylmottak og nå har vi kommet så langt som å arrangere vårt første årlige innsamlingsaksjon – i regi av studentene selv, forteller leder av studentaksjonen Stian Nysæter Gresmo.
 
Innsamlingsaksjonen på BI er den første i sitt slag, men studentaksjonen har planer om å etablere dette som et langsiktig prosjekt.

- Vi ønsker at BI-studenter skal være et positivt forbilde for andre studenter, men vi må ta dette steg for steg. Derfor startet vi ved BI Oslo i år, så håper vi å få med oss de andre studiestedene til BI etter hvert, og kanskje også andre utdanningsinstitusjoner, sier Stian som allerede har fått lovnader om at Accenture ønsker å være hovedsponsor for denne studentgruppens videre arbeid.
 

Utdanning gir fremtidshåp

Pengene som samles inn bidrar til å bygge fire nye klasserom til en konkret skole i Etiopia. Disse fire klassetrommene vil gjøre skolen i stand til å gi skolegang til og med 8. klasse. I dag kan skolen i Etiopia kun tilby utdannelse til og med fjerde klassetrinn. I tillegg er det ment å få bygget separate latriner for jenter og gutter og et pedagogisk senter for ansatte, samt møbler.
 
- Utdanning er spesielt viktig for barn og unge i land som Etiopia. Med innsamlingsaksjonen håper vi derfor å kunne hjelpe disse barna til å hjelpe seg selv når den tid kommer, fortsetter Stian.


 
Aksjonsuken: Stian Nysæter Gresmo (f.v.) og Anders Sørlien (t.h.) fikk hjelp med afrikansk underholdning fra bandet Abuwa under aksjonsuken på BI Oslo.

Redd Barnas kampanje ”ABC redder Barna” arbeider med å gi skolegang til 8 millioner konfliktrammede barn innen 2010. BIs innsamlingsaksjoner vil også konsentrere seg om barn og barns rett til skolegang og utdanning.
 
– Minst 30 millioner barn kommer til å være uten skolegang i 2015. Det til tross for at utdanning beskytter, gir framtidshåp og kan forandre deres liv, sier generalsekretær, Gro Brækken.
 

Sterke etterlatte inntrykk

Fire studenter ved BIs studentorganisasjon har nettopp kommet tilbake etter en spennende reise til Etiopia for å se, lære og ta med seg viktige inntrykk og erfaringer tilbake. Studentene fikk oppleve fattigdom på nært hold og sitter nå igjen med mange sterke inntrykk, men viktigst av alt; har de sett hvor mye det faktisk betyr at de engasjerer seg og at prosjektet fungerer i praksis.
 
– Turen til Etiopia har hjulpet meg med å få et helt nytt syn på utdanning og hvor viktig det er for å skape et fungerende samfunn. Utdanning redder liv, sier student Fredric Endrerud. Å se gleden barn har av skolegang ga meg stor inspirasjon til å fortsette arbeidet med studentaksjonen og skape oppmerksomhet rundt utdanningsproblemet i fattige land som Etiopia, fortsetter han.
 
BI har også startet en Facebook gruppe "BI Studentaksjonen". Gruppen har allerede 177 medlemmer, som inviteres til å komme med tilbakemeldinger og få oppdateringer om aksjonen.

 Underholdning: Bandet Abuwa underholdt under studentaksjonens innsamlingsuke.

Du kan også se alle nyheter her.