BI tilbyr ”Double Degree”

1. april 2008

Fra høsten 2008 tilbyr Handelshøyskolen BI en ”Double Degree” innen finans og samfunnsøkonomi, der studentene belønnes med to vitnemål på én mastergrad.

Studentene tilbringer halve studietiden på Handelshøyskolen BI, og den andre halvdelen hos en av BIs internasjonale samarbeidspartnerne. Etter studiene blir studentene belønnet med to vitnemål på én mastergrad.

Double Degree-programmet er et av virkemidlene i BIs offensive internasjonale strategi for perioden 2007 til 2010. Studentene kan velge mellom studier i Amsterdam, Ljubljana eller Barcelona.

Tiltrekker seg flere studenter

Dean for masterprogrammene ved BI, Ulf Henning Olsson, har omfavnet Double Degree-filosofien.

- Målet mitt er at alle Master of Science-programmene skal ha en Double Degree-mulighet. Fordelene med dette er at vi kan få en økning i antall høyt kvalifiserte internasjonale studenter på BI, samtidig som at samarbeidsavtalene vil gjøre BIs masterprogrammer mer attraktive i Norge, sier Ulf Henning Olsson.

- I tillegg krever Double Degree-programmene en sterk involvering fra fagmiljøet, noe som også kan føre til interessante forskningsmuligheter, sier Olsson.

Det er masterstudenter innen finans og samfunnsøkonomi som først får muligheten til å reise utenlands. Samarbeidsavtalen innebærer også at BI kan motta studenter fra de utenlandske universitetene.

Studentene

De første studentene som får tilbud om å delta på double degree programmet er allerede valgt ut. De reiser til og fra BI til semesterstart høsten 2008. Institusjonene som har inngått avtalen har hatt et vellykket møte ved BI i mars, hvor de siste detaljene ble diskutert og kontaktpersoner for de respektive institusjonene fikk hilse på hverandre.

 

FAKTA:

  • Handelshøyskolen har inngått et samarbeid om Double Degree i Master of Science med the University of Amsterdam, University Pompeu Fabra i Barcelona og University of Ljubljana.
  • Hver institusjon i avtalen kan sende 10 finansstudenter og 10 økonomistudenter hver.
  • Handelshøyskolen BI har et lignende program på Executive MBA, hvor vertsuniversitetet er den franske businesskolen ESCP-EAP i Paris. Dette programmet har pågått siden 2003.   
Du kan også se alle nyheter her.