MBA en viktig investering for karrieren

29. april 2008

MBA er fortsatt et meget godt valg for unge arbeidstakere som ønsker karriereutvikling. Dette sier QS som er den viktigste organisasjonen for MBA Fairs i en pressemelding.

QS ga nylig ut en oversikt over startlønnen for uteksaminerte MBA studenter. Dataene fra oversikten er levert fra hver enkelt skole. Oversikten viser at uteksaminerte fra mange av de beste business skolene i verden har en startlønn på over 100 000 USD.

Handelshøyskolen BI figurerer også på denne listen. Gjennomsnittslønnen for BIs MBA studenter var på samme tid 103 660 USD. Dette betyr at BIs MBA studenter befinner seg i midtsjiktet blant MBA eksaminerte lønnsmessig i verden. Rapporten avslører også at europeiske rekrutteringsansvarlige i større grad er opptatte av MBA kvalifikasjoner.

Kristin Ølberg, MBA direktør ved Handelshøyskolen BI sier at QS rapporten bekrefter hennes oppfatninger av dagens internasjonale jobbmarked.

– Våre MBA studenter er meget ettertraktede og har ingen problemer med å sikre seg posisjoner i velrespekterte internasjonale konsern. Programmets nylige implementering av en studieperiode i Kina har også bidratt til å studentene har blitt enda mer attraktive. Vi uteksaminerer lederkandidater som i tillegg har en god forståelse av Kinas viktige posisjon i verdensøkonomien, sier hun og tillegger at det fortsatt er mulig å søke på MBA studiet som starter til høsten.

Du kan også se alle nyheter her.