BI etablerer Executive MBA-program i shipping, offshore og finans

7. juli 2008

Som eneste utdanningssted i Norge, og med svært få globale konkurrenter, lanserer Handelshøyskolen BI nå en Executive MBA i shipping, offshore og finans. Tidligere rektor både ved International Institute for Management i Sveits og ved Handelshøyskolen BI, Peter Lorange, er nå ansatt som professor II ved BI og vil være faglig ansvarlig for deler av programmet.

Programmet er et samarbeid mellom Handelshøyskolen BI og Nanyang Technological University i Singapore, og starter i januar 2009. Målgruppen er topp- og mellomledere med jobber innen rederi, olje og energi, bank, finans og maritim virksomhet. Programmet er svært internasjonalt orientert.

– For første gang tilbyr vi en global topplederutdanning rettet mot shipping- og offshorebransjen. Programmet er en del av vår internasjonale satsing. Målet er å bli den ledende globale aktøren innen shippingutdanning, sier divisjonsdirektør ved Handelshøyskolen BI, Jens Petter Tøndel.

– Bransjen har et stort rekrutteringsbehov, og er ekstremt konkurranseutsatt. Den må hele tiden strekke seg etter å ansette de skarpeste hodene, beholde dem og sørge for at de forblir de beste. Dette programmet kombinerer det aller siste innen forskning og teori med praktisk lederskap, forteller Tøndel.

Tett kobling mellom akademia og næringslivet
Et eget Advisory Board med ledende bransjepersoner, vil ha en sentral rolle. Disse fungerer som rådgivere og gjesteforelesere, og sørger for at programmet får et innhold som er relevant for shipping- og offshorebransjen.

– Vi er alltid i tett kontakt med næringslivet når vi utvikler nye programmer, og i dette tilfellet går næringslivskontakten gjennom Advisory Board, fortsetter Tøndel.

I tillegg til at Peter Lorange vil være faglig ansvarlig for deler av programmet, vil også professor og tidligere rektor ved Handelshøyskolen BI, Torger Reve, ha en faglig rolle. Reve leder i dag forskningssenteret Maritime Competitiveness ved BI og er innehaver av Wilhelmsen professoratet. Nanyang-universitetet vil stille med tilsvarende faglige krefter.

Dobbel grad
–Vårt samarbeid med Nanyang-universitetet innebærer blant annet at deltakerne vil få en dobbel grad og vitnemål fra begge skolene, avslutter Tøndel.

Halve programmet går i Singapore
Programmet består av seks moduler á 12 dager og går over 18 måneder. Halve programmet – tre moduler – gjennomføres ved Nanyang-universitetet i Singapore. Singapore er ansett som verdens shippinghovedstad, og myndighetene har lenge tilrettelagt for at shipping- og offshoreselskap har kunnet etablerere seg. Nanyang-universitetet har tung kompetanse på området, og er rangert av Financial Times som den tredje beste handelshøyskolen i Asia.


Kontaktinformasjon:
Divisjonsdirektør Jens Petter Tøndel: 4641 0404
Direktør for BI-Shipping, Kristin Omholt-Jensen: 4641 0854
Informasjonssjef, Nordan Helland: 4641 0840

Du kan også se alle nyheter her.