Imponerende Olympisk prestasjon

12. september 2008

Sara Nordenstam (25) imponerte store deler av den norske befolkning da hun tok bronsemedalje på 200 meter bryst under de Olympiske leker i Beijing i år. Og, hun fortsetter med å imponere oss. Fra i høst starter hun også på masterstudier ved Handelshøyskolen BI i Oslo.

Det er mandag morgen og vekkerklokken ringer bestemt klokken seks om morgen. Før uken er omme skal den Olympiske heltinnen i svømming, Sara Nordenstam, gjennom opptil tretti timer trening og i tillegg skal hun fordype seg i masterstudier på BI. -Ja, det blir et tett program men jeg trives godt med både å trene og studere. Begge deler gir meg både inspirasjon og motivasjon til å mestre, forteller Sara med et smil. - Det å prestere gir meg mye, både i idrett og i studier. For å kombinere dette, velger jeg å være målbevisst og tar konsekvensen av de valgene jeg tar, forteller Sara. - Samtidig må jeg konfrontere valgene mine daglig og gjennomføre det jeg har bestemt meg for. Til tider kan det være krevende, men hvem har sagt at ting er lett?, spør Sara. - Derfor er jeg også nøye med hvordan jeg prioriterer og organiserer livet for å nå de målsetningene jeg har satt, utfyller Sara.

Rektor Tom Colbjørsen er henrykt over å få møte en Olympisk medaljør og som også har valgt å studere på BI. -Vi har alle mye av å lære av deg og din innsats under OL og som idrettsutøver. Jeg håper vi kan bidra slik at du kan få kombinert toppidrett og studier på en skikkelig måte slik at du kan nå langt på begge områder, sier Colbjørnsen opprømt. Sara legger til at hun er takknemlig for det fleksible studieopplegget BI har og gir henne.

Målsetningen til Sara kommende studieår er å følge to masterkurs og ta eksamen i disse samtidig som hun forbereder seg til Lambertseter Open i oktober, EM i kortbane i desember og VM i Roma juli neste år. - Jeg håper på å prestere høyt på begge områdene, smiler Sara Nordenstram og legger ikke skjul på at pensum må tas med både på stevner og treningsleire.

F.v: Rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen, sørget for at Sara fikk en varm velkomst og gratulerte henne med bronsemedaljen sammen med blant annet direktør for BIs masterstudier Ann Kristin H. Calisch.

Fakta om Olympiatoppen
BI og Olympiatoppen har i svært mange år hatt en avtale om tilrettelagt studietilbud på det fireårige siviløkonomstudiet. I 2006 ble avtalen gjort om til å gjelde studier på bachelornivå over hele landet. Per i dag er det ca 10 idrettsstudenter inn under avtalen. I høst tegnes også en egen avtale for Master of Science studier ved BI. Olympiatoppen velger ut utdanningskandidater på idrettslig grunnlag. BI vurderer søkerne på rent faglig grunnlag. Idrettskvotestudentene følger undervisning som en vanlig student, men får tilrettelagt for å kunne gjennomføre studiene over et lengre tidsrom. De betaler vanlige semesteravgifter for normert tid, men betaler ikke konteavgift, gjenopptaksavgift eller utsettelsesavgifter. De får også en egen kontaktperson i BI og det settes opp en personlig gjennomføringsplan.

Olympiatoppens Erling Rimeslåtten er svært fornøyd med utdanningsavtalen med BI. – Olympiatoppen bruker BI som foregangseksempel overfor andre høyskoler når det gjelder fleksibilitet. Vi er svært glad for at BI gjør det mulig for våre unge toppidrettsutøvere å kombinere høyere utdanning og satsing på toppnivå. - Vi legger vekt på utvikling av hele mennesker som også tar ansvar for livet ved siden av idrettskarrieren. Her er vi helt avhengig av gode partnere, og BI bidrar i høy grad til at utøvernes helhetlige utvikling. Dessuten virker vissheten om at en har flere ben å stå på positivt på prestasjonsevnen. Endelig håper vi at denne avtalen gir BI gode rollemodeller for andre studenter

Du kan også se alle nyheter her.