På rett kurs

24. september 2008

Tor Kvinnesland (22) har startet shippingklubb og drømmer om traineejobb. - Jeg hadde lite spesifikk kunnskap om bransjen fra før, men syntes den virket så interessant at jeg var fast bestemt på å ta denne spesialiseringen, forteller han.

Tor KvinesdalKvinnesland går siste året på bachelor i økonomi og administrasjon ved BI Bergen, med spesialisering i shipping.

- Shippingmarkedet er i konstant endring, og man må følge med hele tiden. Dette gjør
shipping til en veldig utfordrende og levende karriereplattform.

- Det er også en bransje hvor jeg tror det vil skje en stor utvikling i fremtiden, ikke minst i forhold til miljø, legger han til.

Startet shippingklubb

Sammen med fem andre ivrige shippingstudenter har han startet shippingklubben ved BI Bergen, som nå har 120 medlemmer.

- Det er en god måte å skaffe kontakter på. Vi har møter, og deltar på kurs og foredrag. Det er dyrt, så vi håper på litt støtte fra forskjellige aktører. 

Fot innenfor

Kvinnesland håper at spesialiseringen i shipping kan gi ham en fot innenfor hos interessante arbeidsgivere. Øverst på ønskelisten står en traineejobb.  

- På sikt ønsker jeg en jobb hvor jeg kan si at ”dette er jeg spesialist på”. Jeg vil være noe mer enn bare en generalist. Drømmen hadde vært en traineejobb hvor jeg får innsikt i ulike fagområder, avslutter han.

Du kan også se alle nyheter her.