BI-studenter vant Harvard-konkurranse

12. desember 2008

Harvard Business School har kåret Marius Nordkvelde og Joachim Espen fra Handelshøyskolen BI til vinnere av en stor, internasjonal case-konkurranse.

De to masterstudentene danket ut oppgaver fra 70 andre universiteter verden rundt, deriblant Harvard University, og vant prisen ”Team project Award”.

- Jeg er både stolt og imponert over denne prestasjonen sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen. Det er fantastisk at to BI-studenter vinner en så bred internasjonal case-konkurranse.

- Det er moro å sole seg i den internasjonale glansen av to så flinke studenter. BI legger stor vekt på å markere seg internasjonalt. Tidligere denne høsten har vi fått gode plasseringer både på EDUNIVERSALs globale rangering av skoler ut fra internasjonal synlighet og Financial Times rangering over de beste handelshøyskolene i Europa, avslutter Colbjørnsen.

Vinnercaset er studentenes avsluttende oppgave i kurset Strategies for Industrial Competiveness, et kurs som inngår i Master of Science-programmet. Norkvelde og Espen har oppholdt seg på BI under hele utdanningen, tok Harvard-kurset som en del av studieløpet og mottar nå prisen ”Team Project Award” i forbindelse med seieren. De to vinnerne gikk ut med en Master of Science i økonomi og ledelse ved Handelshøyskolen BI i sommer.

Harvard-nettverk

Et Harvard-nettverk av rundt 70 universiteter over hele verden gjennomfører kurset, blant annet ved Harvard, Handelshøyskolen BI og Stockholm School of Economics. Det er første gang Harvard deler ute prisen ”Team Project Award”. I kåringen av vinnercaset, sender hvert universitet inn sitt beste bidrag, som deretter vurderes av en tremannskomité ved Harvard. Casene har en rekke ulike temaer.

Vant med kreftoppgave

Nordkvelde og Espen vant med en oppgave om Oslo Cancer Cluster og deres konkurransedyktighet, sett i et internasjonalt perspektiv. Oslo Cancer Cluster er en næringslivsklynge i Oslo med ekspertise på forskning og utvikling av produkter for kreftbehandling og diagnostikk.

Oppgaven analyserer selve næringslivsklyngen, og kommer med anbefalinger om hvordan Oslo Cancer Cluster kan sikre videre vekst og styrke sin internasjonale posisjon.

- Prisen er i stor grad et resultat av at vi har en fantastisk klynge for forskning på og behandling av kreft i Oslo. Vi vil takke alle i Oslo Cancer Cluster for støtten vi fikk under oppgaveskrivingen - uten deres hjelp ville dette aldri vært mulig. Prisen er også en bekreftelse på det gode arbeidet som er lagt ned i kurset fra BIs side, sier Nordkvelde og Espen, som begge er svært entusiastiske over å ha vunnet denne prestisjetunge prisen.

- Vi hadde aldri i verden trodd at vi kom til å vinne, noe som gjør det hele så mye morsommere, avslutter en glad Espen.

Presenterte onsdag kveld

Duoen presenterte oppgaven på et seminar ved Harvard via video-opptak onsdag kveld. Representanter fra alle universitetene i nettverket deltok på seminaret. BI var representert ved professor og kursansvarlig Torger Reve.

 

Du kan også se alle nyheter her.