Financial Times: BI blant de beste i Europa

1. desember 2008

Handelshøyskolen BI er på 53. plass på Financial Times liste over de 65 beste handelshøyskolene i Europa.

- Jeg er meget godt fornøyd med at vi markerer oss i hovedfeltet av de beste handelshøyskolene i Europa, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.

To norske skoler

I Norge er både BI og NHH kommet med blant de 65 beste skolene, mens de andre nordiske landene kun har med én skole hver. I tillegg har begge de norske skolene gjort et byks oppover på listen, mens handelshøyskolene i København, Stockholm og Helsinki ligger på omtrent samme nivå som i fjor.

- Konkurransen mellom BI og NHH er motiverende, men det ville være provinsielt å gjøre den til en hovedsak i tiden fremover. Slaget om gode studenter, bedriftskunder og lærerkrefter vil stå internasjonalt, og i dag er derfor Copenhagen Business School vår viktigste benchmark. Avstanden opp dit er ikke avskrekkende, sier Colbjørnsen.

Andre viktige internasjonale rangeringer og akkrediteringer

Handelshøyskolen BI mottok nylig pris fra EDUNIVERSAL for å være rangert som den 20. mest anerkjente handelshøyskolen i Verden (nr 12 i Europa), og BI er EQUIS-akkreditert som en av kun 113 skoler i Verden.

- Disse rangeringene og akkrediteringene forteller ulike ting. Den globale EDUNIVERSAL sier mest om hver enkelt handelshøyskoles internasjonale synlighet blant rektorene ved de 1000 beste handelshøyskolene i Verden. Financial Times sine rangeringer er mer markedsorientert, og sterkt påvirket av lønnsnivå og karriereutvikling etter avsluttet utdanning, og tilbakemeldinger fra studenter og bedrifter. Den internasjonale evalueringen som forteller mest om den enkelte skoles kvalitet, er faktisk om skolen er EQUIS-akkreditert, opplyser Colbjørnsen.

Financial Times rangeringer og Handelshøyskolen BI

Financial Times gjennomfører hvert år fem ulike programrangeringer:

Program  Publiseres Handelshøyskolen BI
MBA  Januar  Deltar – med på listen i 2008
Executive – Custom (skreddersydde bedriftsinterne lederutviklingsprogrammer).   Mai  Deltar – med på listen i 2008
Executive – Open  Mai  Har ikke dette i programporteføljen
Master of Science  September  Deltar – med på listen i 2008
Executive MBA  Oktober  Deltar ikke (har foreløpig for få studenter)

De fem programrangeringene oppsummeres årlig i en skolerangering for de beste handelshøyskolene i Europa, og publiseres hvert år i desember.

European Business Schools 2008

Du kan også se alle nyheter her.