Flere vil ta master på BI

11. mars 2009

Foreløpige tall viser at 127 flere studenter har søkt opptak ved BIs masterstudier så langt i år, sammenlignet med samme tidspunkt i fjor. Pr 9. mars i år har 301 søkt opptak til BIs masterstudier, mot 174 i fjor.

Klar tendens

- Selv om vi er i en tidlig fase av søkeperioden, ser vi en klar tendens til at flere studenter ønsker å studere videre etter bachelor sammenlignet med i fjor, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen.

Tøffere arbeidsmarked

- Noe av årsaken er nok et tøffere arbeidsmarked. En annen årsak er at BI i fjor hevdet seg på flere internasjonale rangeringer, blant annet på Financial Times rangeringen og den globale Eduniversal kåringen.

BI-studentene klarer seg fortsatt bra

- For to år siden var hele 95 prosent av kandidatene vi uteksaminerte i jobb etter 6 måneder. De indikasjonene vi har, tyder faktisk ikke på store endringer så langt. Men det blir spennende å se fremover.

Treffer samfunnets behov

- I følge SSB vil samfunnets behov for arbeidskraft med høyere utdanning innen fagområdet økonomi og administrasjon vokse sterkt. Studentene gjør derfor et klokt valg når de tar en master ved Handelshøyskolen BI, avslutter Colbjørnsen.

 

Du kan også se alle nyheter her.