Veien fra idé til kommersiell suksess

19. mai 2009

Handelshøyskolen BI ved Linjeforeningen Entreprenørskap arrangerer onsdag 20. mai kl 11.30 vernissage under tittelen ” Gode ideèr satt i system - sammen skal vi skape fremtiden”.

Arrangementet innledes av Johan H. Andresen, Jr., eier og konsernsjef i Ferd, med foredrag innen sosialt entreprenørskap.

 - Ferd investerer i ideer og mennesker som kan realisere dem. Disse menneskene har en entreprenørskapsånd som både er tuftet på holdninger og kunnskap fra egen erfaring. For å skape verdier må man både gjøre ting riktig og like viktig, unngå og gjøre feil som andre allerede har gjort. Det er derfor svært verdifullt at studenter gjennom entreprenørskapsstudier gjør andres erfaring og kunnskap til sin egen, uttaler Andresen.

Første avgangskull

Det er i anledning av uteksamineringen av BIs første avgangskull innen entreprenørskap det vil bli presentert smakebiter fra studentenes verktøy. Bachelor- og masterstudenter vil vise hvordan man kan lykkes med prosessen fra idè til kommersiell suksess.

- Vi ønsker å synliggjøre at vi er i ferd med å uteksaminere det første kullet med nyutdannede entreprenørskapsstudenter. Vi har fått flere signaler fra bedrifter om at kunnskapen er etterspurt, samtidig som studentene ønsker å komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere. Derfor gjennomfører vi dette arrangementet, sier Judith M. Holter fra BI Karriereservice.

Studentpresentasjoner

Inviterte næringslivsrepresentanter og andre interessenter vil få oppleve studentpresentasjoner av egne bachelor- og masteroppgaver:

·         Ine Hope Karlsen, Bachelor - "Hjelp til selvhjelp - Satsning på entreprenørskap gjennom mikrokreditt"

·         Vedrana Jez, Master - "Is there opening for disruptive innovation in Business Intelligence markets?"

·         Sindre Kristiansen, Bachelor - "Nordisk Mat"

·         Sebastian Adams og Ole Erik Heggdalsvik, Master - "Integrating users into new venture creation"

Tid: Onsdag 20. mai kl. 1130-1300

Sted: Handelshøyskolen BI i Nydalen, Nydalsveien 37

Handelshøyskolen BI har siden høsten 2006 tilbudt Bachelor i entreprenørskap og høsten 2007 var det oppstart i masterstudiet Innovasjon og entreprenørskap. Begge studieprogrammene får sitt første avgangskull våren 2009. Formålet med studiene er å tilby fagspesifikk kunnskap innen entreprenørskap slik at de kommende gründerne får en god start og bedre forutsetninger for å lykkes.

Du kan også se alle nyheter her.