Rektor til salgs

5. juni 2009

Engasjerte BI-studenter auksjonerte bort rektor, Tom Colbjørnsen, til inntekt for Redd Barna og bygging av skoler i Etiopia.

Redd Barna samarbeid

I dag, fredag 5. juni, møter Colbjørnsen budgiverne til lunsj på Egon, Karl Johan. 

Finanskrisen setter også sitt preg på veldedige formål, og Studentaksjonen ved Handelshøyskolen BI måtte gå andre veier for å få å finansiere skoler i Etiopia. Resultatet ble en morsom kveld med ca 300 studenter og andre interessenter, god stemning og åpne lommebøker.

Tom Colbjørnsen solgt til inntekt for god sak

-BI har hatt Redd Barna som sin veldedige samarbeidspartner siden 2006. Med en felles oppfatning av at utdanning er nøkkelen til alt var dette et naturlig valg av samarbeidspartner for oss. Jeg synes det er flott å se at studentene våre også viser et engasjement som dette utover egne studier. Studentaksjonenes auksjon var et kreativt stunt som jeg med glede stiller opp for, uttaler Tom Colbjørnsen, rektor ved Handelshøyskolen BI. 

4000,- for lunsj med egen rektor

Det var flere studenter som bød over hverandre, men til slutt var det linjeforeningen, Forretningsjus, som stod for vinnerbudet. 4000 kroner må guttegjengen ut med for en lunsj med egen rektor. Lunsjen måtte imidlertid vente på at guttene var ferdige med vårens eksamener. 

- Det var veldig kult at rektor stilte opp på en slik god sak. Vi visste ikke at han også skulle auksjoneres bort da vi kom til arrangementet, men han var første bud og det satte standarden for kvelden, forteller Leif Sigurd Bratsberg fra Forretningsjus.

 - Vi ønsker å vise at vi ikke bare er opptatt av fest og moro, men at vi også er engasjerte på flere områder. Pengene går til et godt formål, og det var det sentrale for oss i budgivingen, avslutter Bratsberg. 

Fakta om BI Studentaksjonens samarbeid med Redd Barna

Studentorganisasjonen startet opp på BI Oslo i fjor, som et resultat av at Handelshøyskolen BI inngikk et samarbeid med Redd Barna. Visjonen er å bli den største bidragsyteren blant studenter, i arbeidet med å bygge varige kunnskapsfremmede tiltak der det til en hver tid anses at arbeidet vil ha størst effekt. 

I fjor samlet Studentaksjonen inn hele 256 000 kroner. Pengene kom fra ulike bedrifter, arrangement og bøsseaksjonen der over 100 BI studenter bidro. Disse midlene gikk til å bygge ut skolen i Walidaba, Etiopia, noe som har gitt 250 flere barn skolegang og i tillegg gitt barna mulighet til å fortsette på skolen helt opp til 8. klasse.

BI Studentaksjonens mål for i år, 2009, er å samle inn 300 000 kroner som skal finansiere 7 alternative skoler. Det vil gi over 1100 barn mulighet til å gå på skole i sitt nærområde. Midlene vil dekke bygninger, møbler og skrivebøker samt opplæring av lærere og ressurspersoner som viderefører skolen. Skolene skal bygges i Chilga Woreda i Amhara regionen i Etiopia. I denne regionen finnes det flere områder der barn ikke har tilgang til skole. Barna må arbeide på gården for at familien skal overleve. I tillegg er den offentlige skolen langt unna og skoleveien kan være farlig og lang. Særlig jenter blir utsatt for overgrep på skoleveien.

Til nå i år har BI Studentaksjonen samlet inn nær 200 000 kroner. Auksjonen ga en uttelling på 39 000 kroner.

Du kan også se alle nyheter her.