BI på verdenskartet

2. juli 2009

Handelshøyskolen BI ved rektor Tom Colbjørnsen og professorene Erling Steigum, Arne Jon Isachsen og Anne-Britt Gran er intervjuet av internasjonale nyhetskanaler.

Finanskrisen aktualiserer Norge

I forbindelse med finanskrisen er det flere store internasjonale medier, som The New York Times, CNN og France24, som har laget reportasjer, artikler og annet om Norge. I den forbindelse har BI hatt en økning i pågangen av internasjonale medier.


The New York Times, som ofte omtales som "verdens viktigste avis", omtalte tidligere i år at Norge som "et land med merkelig motsatthet" med professor Arne Jon Isachsen som intervjuobjekt.

I CNNs finansprogram «Quests means business» viste CNN verden det gode liv i oljehovedstaden Oslo ved å intervju professor Erling Steigum.

France24 laget en større reportasje om hvorfor det går så bra med Norge under finanskrisen. I den forbindelse intervjuet France 24 både utenriksminister Jonas Gahr Støre og rektor Tom Colbjørnsen.

Anerkjennelse av BI

kommunikasjonsdirektør Janne M. LogHandelshøyskolen BI har som mål å bli en av de ledende handelshøyskolene i Europa både gjennom forskning, utdanning og formidling. - Flere av våre dyktige forskere har gjort seg bemerket på den internasjonale arenaen. Dette ser vi nå når det gjelder mediedekningen internasjonalt, sier kommunikasjonsdirektør Janne M. Log ved Handelshøyskolen BI.
Ifølge Log er det en klar anerkjennelse av BI når internasjonale medier som CNN, The New York Times og France 24 bruker ekspertise fra BI i sine reportasjer.

Tidligere i år fikk også professor Anne-Britt Gran stor internasjonal oppmerksomhet for sin forskning på ”kulturkonsum i krisetider”. Deler av denne undersøkelsen ble gjengitt i den britiske avisen The Guardian, spanske avisen El Pais og den franske avisen Le Monde.

Du kan også se alle nyheter her.