Rekordmange internasjonale studenter til BI

13. august 2009

BIs masterstudier kan notere en dobling av antall studenter med internasjonal bakgrunn i forhold til i fjor. Tilsvarende økning på bachelorstudiene er rundt 11 prosent.

Rektor Tom Colbjørnsen

Handelshøyskolen BI tar i høst imot langt flere internasjonale studenter enn noen gang.

- Handelshøyskolen BI har som mål å kombinere faglig tyngde og relevans på en måte som gjør at vi hevder oss blant de beste handelshøyskolene i Europa. Økningen i internasjonale studenter viser at vi er på rett vei, sier BI-rektor Tom Colbjørnsen. 

Attraktive studieprogrammer

På masternivå er det særlig programmer som politisk økonomi, siviløkonomstudiet, og innovasjon og entreprenørskap, som tiltrekker seg de utenlandske gradsstudentene. 

Flere på Double degree

Høsten 2008 tilbød Handelshøyskolen BI en ”Double Degree” innen finans og samfunnsøkonomi for første gang. Det vil si at studentene tilbringer 50 prosent av studietiden på BI, og 50 prosent hos en av skolens internasjonale samarbeidspartnere. Etter studiene blir de belønnet med to vitnemål på én mastergrad. 

Også her opplever BI en sterk vekst, fra fem utenlandske double degree studenter til 20 i år. 

- Fordelene med double degree avtalene våre et at vi kan få en økning i antall høyt kvalifiserte internasjonale studenter på BI, samtidig som at samarbeidsavtalene med de internasjonale universitetene/høyskolene vil gjøre BIs masterprogrammer mer attraktive i Norge, avslutter Colbjørnsen.

Du kan også se alle nyheter her.