Norsk energistudium attraktivt internasjonalt

28. september 2009

Handelshøyskolen BIs Executive Master in Energy Management er fulltegnet med 35 personer fra 16 land. Europa er best representert, men interessen fra Afrika og Nord- og Sør-Amerika er økende.

Nigeriansk oljekonsulent graduerer ved BI i høst – Kona påbegynner studiet nå

EMEM studenterFra Nigeria kommer Ijeoma Nnenna Odizuru-Abangwu. Hun starter på programmet 2009/2010 her i Oslo 14. september. Mannen hennes, Charles Odizuru-Abangwu Jr., har tatt programmet i år 2008/2009 og graduerte 25. September. Begge bor og jobber i Port Harcourt i Nigeria. Charles er oljekonsulent for Reach Engineering & Diving Services og Ijeoma for Shell Nigeria.  

- I løpet av fjoråret fulgte jeg mannen min som gjennomførte samme studieprogram. Jeg så det var krevende, men siden mannen min fikset det – kan jeg også, sier Ijeoma fornøyd.  Hun hadde i lengre tid ønsket å ta en internasjonal master, men etter at hun i desember fødte en sønn var hun avhengig av en masterutdanning som lot seg kombinere med fulltidsjobb og familie. 

- Gjennom dette masterprogrammet ved Handelshøyskolen BI klarer jeg å slå tre fluer i en smekk, sier hun triumferende. 

Hun nevner det internasjonale aspektet som særdeles viktig for hennes valg av studiested. – Det var aldri aktuelt for meg å ta en master i Nigeria. Jeg ønsker å posisjonere meg mot en topplederstilling og ser verden som mitt marked. Dessuten er jeg opptatt av merkevaren og at topp skoler som IFP School i Paris er involvert var viktig. 

Executive Master in Energy Management er målrettet mot personer som ønsker å jobbe som ledere innenfor energisektoren. 

- Den tekniske kunnskapen besitter jeg allerede. Det er business aspektet jeg virkelig ser fram mot å lære mer om nå. Hvorfor har vi i Shell Nigeria de strategiene vi har? Hvor går veien videre? Og hva er det som gjør at oljeprisene går opp eller ned? Kunnskaper jeg som en framtidig toppleder må besitte, forteller en målrettet Ijeoma. 

Økt samhandling

Oljebindingene mellom afrikanske land og Norge er økende. Dette er det kontinentet hvor kanskje noe av den mest spennende utviklingen skjer. For eksempel er både Nigeria, Angola og Mosambik land der både Olje for utvikling og StatoilHydro er aktive.  

- At Handelshøyskolen BI har utviklet seg til en sterk aktør innen energi og tiltrekker seg både norske og afrikanske studenter, kan i seg selv være med på å styrke og bedre denne samhandlingen, sier Glenn Ruud, studiedirektør ved Handelshøyskolen BIs lederutdanning.  

- Vi er veldig glade for den store internasjonale interessen. Vi har en satsing på energi som et av tre fag- og forskningsfelt vi markedsfører internasjonalt sier Glenn Ruud.

Du kan også se alle nyheter her.