BI studenter vant Gründerjakten

20. oktober 2009

BI-lag gikk av med seieren i Gründerjakten 2009 i Oslo. Arrangementet ble ledet av studentorganisasjonen Start Oslo med formål om å fremme nyskapning, innovasjon og entreprenørskap.

- Dette var en fantastisk morsom og lærerik dag. En enestående mulighet til å lære å løse oppgaver utenfor ”boksen”, sier Pia Helene Sævil Helljesen. Hun var en av BI-studentene som deltok på vinnerlaget.

Pia studerer bachelor i entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI, og ble anbefalt av en av foreleserne til å delta på denne type faglige aktiviteter for å skaffe seg mer erfaring. Siden hun ønsker å studere videre på Berkely i California er det viktig å vise til deltagelse ved faglige arrangement.

Grunderjakten er en konkurranse for gründerspirer fra høyere utdanning i Oslo og omegn. Lagene ble satt sammen av studenter med ulike fagbakgrunner som konkurrerte gjennom en hel dag i forrige uke. Formålet med konkurransen er å fremme nyskapning, innovasjon og entreprenørskap blant studentene.

Hvert lag fikk utdelt tre kinderegg som skulle byttes til andre gjenstander av størst mulig verdi. I tillegg var det satt opp en rekke poster hvor deltakerne ble utfordret i presentasjonsteknikk med tanke på samarbeidspartnere og investorer, velge taktiske og gode medarbeidere, se muligheter for verdiskapning og salgsteknikk.

I alt var åtte lag fra BI, CK, UiO, UMB, HiO samlet gjennom dagen. Til sammen samlet lagene inn over 8000 kroner til Den Norske Kreftforeningen på én time, og alle lagenes kinderegg ble til verdier for nærmere 50 000 kroner.

BI-laget gikk seirende ut med flest poeng og tjente inn en samlet verdi på hele 13620 kroner. Kun to av de fem deltakerne kjente hverandre fra før, men utrettelig pågangsmot, heftige diskusjoner og hard jobbing førte dem til suksess, heder og ære, samt en sjekk på 10 000 kroner på deling.

Deltakerne på BI-laget bestod av Kåre Rysstad, Eirik Kolsås Knutsen, Pia Helene Sævil Helljesen, Robert Grinde og Zoia Scha (UiO).

Du kan også se alle nyheter her.