Fikk A i alle fag

20. november 2009

Skolemennesket Marit Røine (58) fra Bergen er kåret til beste BI-student ved Master of Management programmet. Det var i alt 335 studenter i kullet og det var kun Marit Røine som hadde A i alle fag.

Marit RøineMarit Røine er rektor ved Storetveit skole i Bergen og har ved siden av jobben studert skoleledelse ved Handelshøyskolen BI i Oslo. – Studiene mine har vært spennende og interessante, og det var både overraskende og inspirerende å få anerkjennelse for den innsatsen jeg har lagt ned i studiene mine, sier Marit, som kan se tilbake på over 31 år i skoleverket. Marit studerte Lederskap i skolen, Skolen som en lærende organisasjon og Strategisk omstilling av skolen.

- Studiet har vært spennende og interessant, og ikke minst aktuelt for min hverdag som leder. Skolen er blitt utsatt for et stadig større endringspress og et gjennomgående trekk er at også skolelederne må fremstå som moderne bedriftsledere med et totalansvar for hele virksomheten, sier Marit, som leder en skole med 52 ansatte og 445 elever.

Rektor ved BI Tom Colbjørnsen foretok den høytidelige overrekkelsen av vitnemålet. Under middagen på Gamle Logen i Oslo senere på kvelden delte Alumni-sjef på BI Barbro Kolbjørnbsrud ut diplom og en kandidatring i gull som bevis på at hun fikk best resultat av samtlige studenter på sitt kull.

Kort om "skolemennesket" Marit Røine

  • Marit Røine er rektor ved Storetveit skole, en ungdomsskole i Fana bydel i Bergen.
  • 58 år gammel, har mellomfag i norsk, tysk og fransk fra Universitet i Oslo samt to avdelinger jus fra Universitet i Bergen.
  • Spesielt opptatt av vurdering og av norskfaget. Har vært sensor og oppmann i norsk i en årrekke, og holdt tidligere også ofte kurs i mappemetodikk og læringsfremmende vurdering

Master of Management ved Handelshøyskolen BI

Master of Management ved Handelshøyskolen BI er en fleksibel studiemodell for den som er i jobb. Man kan bygge opp graden i sitt eget tempo og velge fra en bred portefølje av programmer. Opptakskravene er 180 studiepoeng, 4 års arbeidserfaring og fylte 25 år. Hvert program er på 30 studiepoeng og er en selvstendig enhet i seg selv, og man har mulighet til å spesialisere seg. Studiet gir låneberettiget i Statens Lånekasse.

Du kan også se alle nyheter her.